Απολογισμό της 15χρονης παρουσίας της Huawei στη χώρα μας έκανε χθες σε δικτυακή συνάντησή του με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ με την ευκαιρία της επετείου, ο Jacky ChenManaging DirectorSouth Balkan Region της εταιρείας, χαρακτηρίζοντάς την «μακροχρόνιο στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας». Παρουσιάζοντας την -επιτυχημένη και δημιουργική, όπως τόνισε- πορεία της, αναφέρθηκε στις καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες που ενισχύουν τη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή και οδηγούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς, με κεντρικό άξονα βεβαίως την έλευση του 5G.

Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Oxford Economics με θέμα «Ο οικονομικός αντίκτυπος της Huawei στην Ελλάδα», οι δραστηριότητες της εταιρίας συνέβαλαν το 2019 στο ελληνικό ΑΕΠ ποσό ύψους 36,4 εκατ., με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10,5% μεταξύ 2015 και 2019, δημιουργώντας άμεσα ή έμμεσα περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, ο κ. Chen αποκάλυψε ότι η εταιρεία αναζητά εταίρους στην Ελλάδα για τη δραστηριοποίησή της στον χώρο της ενέργειας, τόσο στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, όσο και σ΄ εκείνον των φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, των οποίων η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία.

 

Απαντώντας σε ερώτηση του NetFAX σχετικά με το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας Harmony OS, υπογράμμισε ότι έχει ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές και οι εφαρμογές που βασίζονται σ΄ αυτό έχουν πλέον ξεπεράσει τις 100. Τέλος, αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Huawei στη χώρα μας, όπου οι εν λειτουργία Ακαδημίες ξεπέρασαν τις 10, με πάνω από 50 εκπαιδευτές και 2000 μαθητές, ετησίως, ενώ πρόβαλε ιδιαίτερα τη συμμετοχή 26 Ελλήνων φοιτητών από 6 πανεπιστήμια στο διεθνές πρόγραμμα Seeds for the Future.

 

Ο «Γαλιλαίος» του Σενζέν

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στην επετειακή παρουσίαση της Huawei είχε η απευθείας σύνδεση με την έδρα της εταιρίας στο Σενζέν και η 20λεπτη ξενάγηση στον εκθεσιακό της χώρο, τον «Γαλιλαίο», αφιερωμένο στην 5η γενιά κινητής τηλεφωνίας και τις εφαρμογές της στην καθημερινότητά μας, από Έλληνα στέλεχός της, τον SrMarketing Manager, Κωνσταντίνο Κομποχόλη. Παρουσιάστηκαν τα τρία σκέλη του 5G οικοσυστήματος της Huawei (τεχνολογία – υποδομές – συσκευές) και πολλές εντυπωσιακές εφαρμογές με κύριο άξονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων σε λιμάνια και ορυχεία, στην υγεία και τον πολιτισμό, ενώ ο ξεναγός μας έκανε ειδική μνεία στις δυνατότητες αξιοποίησής τους στην Ελλάδα, χάρη στις υψηλές ταχύτητες του 5G και τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Cloud, σε μουσεία, στον τουρισμό, αλλά και στην εκπαίδευση.