Ο διαγωνισμός καινοτομίας και τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια πορείας.

Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, οι τρεις θεματικοί πυλώνες του αποτέλεσαν έμπνευση για 6.000 νέους ανθρώπους που κατέθεσαν 3.400 προτάσεις και αξιολογήθηκαν από 135 ειδικούς & μέντορες με τη συνεργασία 11 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Συνολικά ο διαγωνισμός έχει απονείμει χρηματικά βραβεία αξίας άνω των 400.000 ευρώ σε 90 καινοτόμες ιδέες που διακρίθηκαν.

Δεκάδες επιτυχημένες startups των τελευταίων χρόνων αποτελούν «παιδιά» του διαγωνισμού Business Seeds όπως το Delivery.gr, το Nannuka, το DoctorAnytime, τη Ferryhopper, τη SourceLair, την OramaVR και άλλες. Από τo 2009 μέχρι σήμερα, ο διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, που αποτελεί μέρος του Προγράμματος Business Seeds, έχει αναδείξει πάνω από 40 νέες επιχειρήσεις και πέρα από τα χρηματικά βραβεία του διαγωνισμού, το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμπεριλαμβάνει καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες, δωρεάν ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα, ακόμα και δράσεις δικτύωσης με πολυεθνικές εταιρείες και θεσμικούς φορείς.

Συνολικά, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds, η Εθνική Τράπεζα έχει διαθέσει περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ οικονομικής ενίσχυσης σε νεοφυείς επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την ανάπτυξη της χώρας και της επιχειρηματικότητας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό βρίσκονται εδώ, ενώ οι προτάσεις συμμετοχής στο νέο κύκλο του γίνονται δεκτές μέχρι και και τις 10 Οκτωβρίου 2019.