Την άφιξή της στην Ελλάδα προανήγγειλε η NTT Data, μία από τις μεγαλύτερες παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής στον κόσμο, με ένα βίντεο με τίτλο «Future at Heart: Hello Greece» που ανήρτησε πριν από λίγες μέρες. Σε αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η NTT Data «έρχεται» στη χώρα μας (We are coming).

Ήδη μάλιστα η NTT DATA Europe & Latam (κοινοπραξία της NTT Data με την everis σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική) βρίσκεται σε αναζήτηση στελεχών που θα αναλάβουν πόστα για λογαριασμό της στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναζητά στελέχη για θέσεις: Business Analyst, System Administrator, Back End Developer, Remote Sales Force Data Migration Analyst και Data Architect. Σημειωτέον ότι οι τρεις από αυτές τις θέσεις είναι εξ αποστάσεως, ενώ οι άλλες δύο (Business Analyst, BackEnd Developer) είναι υβριδικές.

Ποια είναι η NTT Data
Η NTT Data, με έδρα το Τόκιο, αποτελεί τον έκτο μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής στον κόσμο και τον δεύτερο μεγαλύτερο στην Ιαπωνία, έχοντας δραστηριότητες σε 65 χώρες και απασχολώντας 140.000 επαγγελματίες. Το 2020 ο κύκλος εργασιών  του ομίλου NTT Data διαμορφώθηκε στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, με το 16,5% των πωλήσεων να αφορά στις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής. Στην Ευρώπη διαθέτει παρουσία κυρίως σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία και Ρουμανία, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται, είναι μεταξύ των σημαντικότερων παρόχων σε Ισπανία (3η) και Τουρκία (5η).