Ικανοποιητική ήταν η εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της χρονιάς που έκλεισε για την Profile, καθώς ο στόχος των 20 εκατ. ευρώ για τον κύκλο εργασιών επετεύχθη, όπως αναφέρει στο NetFAX ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ευάγγελος Αγγελίδης, σημειώνοντας πως αυτό ««υποδηλώνει αύξηση 30% σε σχέση με το 2020 και θα οδηγήσει σε υπερδιπλασιασμό της κερδοφορίας». Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, «από τις αρχές του 2021 παρουσιάσαμε διεθνώς μια σειρά από νέα έργα και νέα προϊόντα, τα οποία συνέδραμαν ώστε να κλείσουμε τη χρονιά με σημαντικές αναθέσεις έργων, τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή αλλά και την Αμερική. Γεγονός που αποτυπώνεται βεβαίως στη σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων».

Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας για το 2022 σημειώνει ότι υπάρχουν δυσκολίες, που σχετίζονται κυρίως με την πανδημία και τα απρόοπτα που μπορεί να προκαλέσει. «Εκτιμούμε όμως ότι αυτός ο κίνδυνος σιγά σιγά μειώνεται», τονίζει. «Δεδομένης της δραστηριότητας μας στην πληροφορική, της ειδίκευσης μας στο χρηματοοικονομικό λογισμικό, αλλά και της συμμετοχής μας   σε περίπλοκα και απαιτητικά έργα του Δημοσίου, θεωρούμε ότι έχουμε μπροστά μας μάλλον ευχάριστες προκλήσεις.  Όπως την ταχύτερη και ευρεία υλοποίηση σε πολλούς οργανισμούς ταυτόχρονα, των εφαρμογών μας», προσθέτει.

Επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη
Για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και τις επενδύσεις, ο κ. Αγγελίδης αναφέρει: «…η πορεία της εταιρείας εξελίσσεται με βάση το μακροχρόνιο σχεδιασμό της και με εκ των προτέρων κατάρτιση ενναλακτικών σεναρίων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως αυτές που προκάλεσε η πανδημία, σε θέματα όπως η παρουσίαση νέων συστημάτων, η προστασία του προσωπικού, η εξυπηρέτηση των πελατών και η λειτουργία των εγκαταστάσεων. Στόχος μας είναι η αύξηση του μεγέθους μας κατά περισσότερο από 50% στα επόμενα 2 χρόνια καθώς και η υλοποίηση μεγαλύτερων επενδύσεων  στην Έρευνα και Ανάπτυξη.  Γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήσαμε και λειτουργούμε ήδη το κέντρο καινοτομίας Profile Technologies στη Θεσσαλονίκη».