Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού Χανίων της Ν.Δ., Μανούσου Βολουδάκη, προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την πορεία του έργου για την αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου του Δημοσίου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.

Ο Μ. Βολουδάκης τόνισε στην τοποθέτησή του ότι επείγει η υλοποίηση του έργου, καθώς αυτό οδηγεί σε εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ ετησίως σε τηλεπικοινωνιακές δαπάνες του δημοσίου, ενώ χρηματοδοτείται με 172 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Ο Μ. Βολουδάκης αναφέρθηκε και στα γραφειοκρατικά εμπόδια, εγχώρια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δυσχεραίνουν το έργο. Στην απάντησή της, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, αφού αναγνώρισε τη σημασία του έργου, γνωστοποίησε ότι στις 5 Φεβρουαρίου δόθηκε τελικά η έγκριση των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έργο.

Τόνισε ότι το δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ,  παραμένει κεντρικό σημείο της στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενώ ανέφερε  ότι ολοκληρώνονται και από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ενεργοποίηση του συστήματος κεντρικής διαχείρισης των τηλεπικοινωνιακών δαπανών. Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ανακοίνωσε κλείνοντας την τοποθέτησή της, ότι ο διαγωνισμός για το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ θα προκηρυχθεί εντός των επομένων εβδομάδων.