Μία ξεχωριστή Ευρωπαϊκή διάκριση έλαβε η Ελλάδα στον τομέα των Logistics, καθώς στο πλαίσιο των ετήσιων Ευρωπαϊκών Βραβείων Logistics, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Logistics ELA (European Logistics Association), που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα, η οποία συμμετείχε για δεύτερη φορά στο θεσμό της βράβευσης, υπό την αιγίδα του ILME – Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος πέτυχε ξεχωριστή διάκριση μέσω της βράβευσης του Ανέστη Παρταλίδη, Managing Director της Trade Logistics και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Logistics, ως «Επαγγελματία της Χρονιάς».

Ο Σπύρος Ολύμπιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ILME, συγχαίροντας τον διακριθέντα επισήμανε: «Το μέλος μας και Managing Director της Trade Logistics, κ. Παρταλίδης, είναι το παράδειγμα ενός ηγέτη με βαθιά γνώση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας που πρωταγωνιστεί σε ένα διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη των Logistics στην Ελλάδα εμπνέοντας τις νέες γενιές των logisticians της χώρας του με κύρια πιστεύω την καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Το βραβείο δείχνει ότι, ακόμη και σε δύσκολες εποχές, το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό στα logistics διαθέτει δυνατότητες που προσθέτουν αξία και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας η οποία έχει αποκτήσει καθοριστικό ρόλο στην βιώσιμη , παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα».