Με έδρα το Λονδίνο, παρουσία σε Σόφια και Ταλίν, αλλά και με το κύριο κομμάτι του ανθρωπίνου δυναμικού για ανάπτυξη και διοίκηση να βρίσκεται στην Ελλάδα, ξεκίνησε το ταξίδι της η Fintech startup, Excelon Financial Services.

Στόχος της, το disrupt στην ευρύτερη αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς στρατηγική της επιδίωξη αποτελεί η μετεξέλιξη της στην πρώτη Blockchain τράπεζα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει και συνεχώς εξελίσσει ο Όμιλος Parkguru τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο του πετυχημένου ICO που πραγματοποίησε για την ανάπτυξης της εφαρμογής Parkgene, η οποία αφορά τη μίσθωση parking στη λογική του AirBnB, καθώς και την ενσωμάτωση στην εφαρμογή των πληρωμών μέσω κρυπτονομισμάτων, δημιούργησε την Excelon.

Ο αρχικός στρατηγικός σχεδιασμός της Excelon αναπτύσσεται σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο της ανάπτυξης της Excelon, που υλοποιείται αυτή τη στιγμή, είναι η έκδοση κάρτας Mastercard και το άνοιγμα λογαριασμού (IBAN). Τη κάρτα της Excelon θα μπορούν να αποκτούν οι μόνιμοι κάτοικοι των Eυρωπαϊκών χωρών, απολαμβάνοντας πλήρως τα προνόμια που θα την συνοδεύουν, όσο και αυτοί που βρίσκονται σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα για μικρό χρονικό διάστημα ή για κάποιο άλλο λόγο δεν θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι.

Το δεύτερο στάδιο αφορά το λανσάρισμα, στον αμέσως επόμενο μήνα, του πρώτου παγκοσμίως, με αυτά τα χαρακτηριστικά, CryptoWallet, καθώς ο κάτοχος της κάρτας Excelon θα μπορεί να μετατρέπει άμεσα τα Crypto νομίσματα που διαθέτει σε FIAT νομίσματα και το ανάποδο.Η επίσημη ανακοίνωση της Excelon πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Decentralized 2018.