Η Vodafone αποκάλυψε ότι έξι κυβερνήσεις, τις οποίες όμως δεν αποκάλυψε, χρησιμοποιούν το δίκτυό της για να παρακολουθούν και να ηχογραφούν τις συνομιλίες των πελατών της, αποκαλύπτοντας την έκταση των παρακολουθήσεων παγκοσμίως.

Η Vodafone, 400 εκατ. πελάτες σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία, αναφέρει στο «Disclosure Report» ότι χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται χρησιμοποιούν παρόμοιες πρακτικές με αυτές που αποκάλυψε για τις Η.Π.Α. και τη Βρετανία ο Edward Snowden. Σύμφωνα με την Vodafone, σε έναν μικρό αριθμό χωρών επιτρέπεται η απευθείας πρόσβαση των αρχών στα δίκτυα των παρόχων, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκανε τις περισσότερες αιτήσεις για παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών ήταν η Ιταλία.

Η Γερμανία, η οποία πέρυσι είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της όταν αποκαλύφθηκε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. παρακολουθούσαν τις συνομιλίες της Άνγκελα Μέρκελ, είχε, επίσης, καταθέσει αιτήσεις παρακολούθησης συνομιλιών και συλλογής δεδομένων. Από τις Η.Π.Α. φυσικά δεν υπήρξαν ανάλογες αιτήσεις αφού η Vodafone πλέον δεν διαθέτει πελάτες στη χώρα, μετά τη διακοπή της συνεργασία της με την Verizon πέρυσι. Οι έξι χώρες, όπως αναφέρει η Vodafone, έχουν εγκαταστήσει δικό του εξοπλισμό στο δίκτυο της εταιρείας ή εκτρέπουν τα δεδομένα της εταιρείας μέσω δικών τους συστημάτων και δικτύων, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν συνομιλίες και να συλλέγουν τα δεδομένα τους.