Εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο επηρεάστηκαν από την αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες του Facebook την Τετάρτη, ένα συμβάν το οποίο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στις μεγαλύτερες αστοχίες στην ιστορία της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook αδυνατούσε για αρκετές ώρες να δώσει λύση στο πρόβλημα, το οποίο επηρέασε τόσο το Instagram, όσο και το Whatsapp. Πολλοί χρήστες ενοχλήθηκαν όχι μόνο για την αδυναμία χρήσης των υπηρεσιών της εταιρείας, αλλά και για την πολύωρη διακοπή. Aν και οι σύντομες διακοπές πρόσβασης σε online δίκτυα συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, η αδυναμία του Facebook να λύσει το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι διαθέτει υποδομές  για τη διαχείριση δισεκατομμυρίων χρηστών, σίγουρα είναι κάτι το ασύνηθες.

Ίσως γι’ αυτό το λόγο η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να απολογηθεί σχετικά γρήγορα, διευκρινίζοντας ότι οι εμφανιζόμενες δυσλειτουργίες δεν οφείλονταν σε επίθεση DDoS, όπως είχε φημολογηθεί αρχικά. Αντ’ αυτού, όπως ανέφερε το Facebook την Πέμπτη το απόγευμα, «το πρόβλημα προκλήθηκε από αλλαγές στις ρυθμίσεις servers». Παράλληλα, στο σχετικό post που έκανε η εταιρεία στο Twitter επισημαίνει ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί, εκφράζοντας τη λύπη της για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι χρήστες των υπηρεσιών της.