Στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Ρομποτικής επενδύει ο όμιλος FDL Group, ο οποίος ανακοίνωσε ότι συνήψε αποκλειστική συνεργασία με την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας GEEK+. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση της GEEK+ με στόχο να παρέχει εξειδικευμένα ρομποτικά συστήματα στην ελληνική και την κυπριακή αγορά. Ο όμιλος έχει ήδη επενδύσει 2,5 εκατ. ευρώ στο κομμάτι των logistics intelligence, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να διοχετεύσει επιπλέον 3 εκατ. ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι στις αρχές της χρονιάς ο όμιλος έφερε πρώτος την τεχνογνωσία της GEEK+ στην Ελλάδα, τοποθετώντας σε μία από τις αποθήκες της που διατηρεί στον Ασπρόπυργο, 20 μικρά ρομπότ «Geek Plus» για να εξυπηρετήσουν πάνω από 2.000 κωδικούς. «Αποφασίσαμε να δούμε τη χρήση της Ρομποτικής στο κομμάτι των logistics. Ψάξαμε διάφορες εταιρείες και καταλήξαμε στην GEEK+. Δοκιμάσαμε τα συγκεκριμένα ρομποτάκια και όσο περνούσε ο καιρός διαπιστώσαμε τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν.

Τα ρομποτάκια έχουν 99,99% ακρίβεια στο πώς μαζεύουν και στήνουν την παραγγελία του πελάτη, ενώ μπορούν να ανεβάσουν κατά 300% την παραγωγικότητα ενός εργαζομένου στα κέντρα διανομής», αναφέρει στο NetFAX στέλεχος του ομίλου.

Σε κέντρα διανομής και άλλους παρόχους υπηρεσιών logistics

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η FDL θα παρέχει συστήματα ρομποτικής όχι μόνο στα δικά της κέντρα διανομής αλλά και σε άλλους παρόχους υπηρεσιών logistics. «Θέλαμε εμείς πρώτοι να γίνουμε πρώτοι εμπορικοί partners της GEEK+ σε Ελλάδα και Κύπρο, για να μπορούμε να πουλάμε τα ρομπότ τους. Διαθέτουμε πλέον την τεχνογνωσία, ξέρουμε πως λειτουργεί το εν λόγω ρομποτικό σύστημα, ενώ έχουμε και την υποστήριξη των Κινέζων», αναφέρει το στέλεχος της FDL.

Τα συγκεκριμένα συστήματα δεν υποστηρίζουν μόνο μεγάλες αποθήκες αλλά μπορούν να αξιοποιηθούν και σε μικρότερες μονάδες. «Το επόμενο βήμα και η ματιά μας είναι στο κομμάτι των μεγάλων e-shop , διότι με το συγκεκριμένο σύστημα μπορούν  να διεκπεραιωθούν πάρα πολλά πράγματα, πολύ σύντομα και με μεγάλη ακρίβεια», καταλήγει το στέλεχος.

Ποια είναι η GEEK+

H GEEK+ αναπτύσσει έξυπνα συστήματα διαχείρισης αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη για να δημιουργήσει λύσεις για αποθήκες και εργοστάσια, με απώτερο σκοπό την καθιέρωση μίας πλήρως αυτοματοποιημένης και έξυπνης προμηθευτικής αλυσίδας παγκοσμίως.  Η ευρωπαϊκή της έδρα βρίσκεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Διαθέτει πελάτες σε πάνω από 30 χώρες, έχοντας πουλήσει 10.000 ρομπότ σε συνεργαζόμενες εταιρείες, ενώ απασχολεί πάνω από 800 υπαλλήλους και έχει κατοχυρώσει πάνω από 300 πατέντες.