Οπτική ίνα ως το σκάφος προσφέρει πλέον η Wind, έχοντας υλοποιήσει την πρώτη σύνδεση σκάφους με υπηρεσίες Fiber στην μαρίνα Καλαμάτας.

Το τεχνικό τμήμα της Wind κάλυψε τις ανάγκες των ιδιοκτητών σκαφών να έχουν γρήγορο Internet, επεκτείνοντας το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στην μαρίνα, όπου και κατασκευάστηκε καμπίνα Fiber.  Πρόκειται για μια εφαρμογή που εντάσσεται στο γενικό πλάνο επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς της εταιρείας και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε σκάφος που το επιθυμεί να συνδεθεί με ειδικό καλώδιο που έχει εγκατασταθεί στον μόλο ώστε να απολαμβάνουν οι επιβαίνοντες υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, που αγγίζουν τα 200Mbps.

«Καθώς οι μαρίνες της χώρας μας αποκτούν ολοένα μεγαλύτερο επενδυτικό και τουριστικό ενδιαφέρον, είναι σημαντικό να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες σκαφών αναβαθμισμένες υπηρεσίες επικοινωνίας. Η πρώτη υλοποίηση οπτικής ίνας ως το σκάφος στη Μαρίνα Καλαμάτας ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αποτελεί τον πιλότο για να προχωρήσουμε σε παρόμοιες υλοποιήσεις» σχολιάζει σχετικά ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND, Νίκος Πανόπουλος.