Σύμβαση με τη Realmode Service, γνωστή ευρέως από το εμπορικό σήμα, Moneygate, υπέγραψε η Finartix Fintech Solutions S.A, σύμφωνα με πηγές της τελευταίας με τις οποίες μίλησε το NetFAX. Η συνεργασία των δύο πλευρών αφορά στην προμήθεια, υλοποίηση και συντήρηση κεντρικού τραπεζικού συστήματος core banking. Η MoneyGate έχει υποβάλει αίτηση για άδεια EMI από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, η οποία θα της δώσει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως one-stop shop για τους εταιρικούς πελάτες της, συνδυάζοντας την υποστήριξη εμπορικών και προσωπικών τραπεζικών αναγκών. Ολοκλήρωση του έργου στο πρώτο τρίμηνο του 2021

Η επιλεγμένη core banking λύση, Capital Banker, από τον συνεργάτη της Finartix, Capital Banking Solutions, πρόκειται να εγκατασταθεί στο cloud, ενώ η υλοποίησή της προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021. Ας σημειωθεί ότι τη Moneygate ίδρυσε ο Κύπριος επιχειρηματίας, Νικόλας Τρεππίδης, ιδρυτής και της Treppides Investments & Holdings. Στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Τρεππίδη εντάσσεται η K.Treppides & Co Ltd, συμβουλευτική εταιρεία στην Κύπρο, με διεθνή παρουσία και γραφεία σε Μεγάλη Βρετανία και Μάλτα, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή συμβουλευτικών, φορολογικών, λογιστικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις. Η Finartix είναι μέλος του Arhs Group, από τον οποίο εξαγοράστηκε πρόσφατα. Παρέχει προϊόντα, τεχνολογίες και συναφείς υπηρεσίες στη ελληνική και διεθνή τραπεζική αγορά. Ειδικεύεται σε συστήματα Core Banking, Payments, Card Management, Chargeback & Dispute Management, Digital Banking, BPMS/BI, Loans Automations καθώς και ολοκληρωμένων υπηρεσιών με αναγνωρισμένα υψηλού επιπέδου στελέχη στο χώρο της Τραπεζικής Πληροφορικής.

Ο Νικόλας Τρεππίδης, ιδρυτής της Moneygate, ανέφερε σχετικά με τη συμφωνία των δύο πλευρών ότι: «Η επιλογή των σωστών τεχνολογικών συνεργατών είναι το κλειδί για την επιτυχία στον κόσμο των fintech. Στην Moneygate, είμαστε πεπεισμένοι ότι το Capital Banker είναι η κατάλληλη λύση για τις υψηλές προσδοκίες της εταιρείας και των μελλοντικών πελατών της». Aπό την πλευρά του ο Ανδρέας Διαμαντέας, εκτελεστικός πρόεδρος της Finartix αναφέρει: «Βλέπουμε πολλές δυνατότητες στην αναπτυσσόμενη αγορά των ΕMΙs και ένα κενό ώριμων αλλά και ευέλικτων λύσεων Core Banking για την αποτελεσματική υποστήριξη των λειτουργιών των ΕΜΙs. Η Finartix με τον συνεργάτη της, Capital Banking Solutions, εγγυάται στους πελάτες την ευκαιρία να αποκτήσουν μια κορυφαία τραπεζική λύση, ενώ μπορούν να επωφεληθούν από ένα εκλογικευμένο κόστος επένδυσης».