Οι Finastra και Uni Systems προχώρησαν σε επέκταση της συνεργασίας τους με την υπογραφή συμφωνίας μεταπώλησης του Fusion Essence της Finastra. Πρόκειται για ψηφιακή λύση νέας γενιάς, cloud-based και on-premise που παρέχει ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες τραπεζικές υπηρεσίες στους πελάτες. Η συμφωνία καλύπτει τη γεωγραφική περιοχή της Αδριατικής, της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και τη Μεσόγειο, έχοντας ως βάση τις εγκαταστάσεις της Uni Systems στην Αθήνα, το Βουκουρέστι, τη Βαρκελώνη και το Μιλάνο.

Η νέα συμφωνία επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία των εταιρειών στους τομείς Treasury and Capital Markets, Risk και Payments, με τη Uni Systems να έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο τμήμα που καλύπτει τη δυνατότητα pre-sales, πωλήσεων και ανάπτυξης λύσεων Finastra. Το Fusion Essence της Finastra παρέχει πρωτοποριακά, εξατομικευμένα προϊόντα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους τελικούς πελάτες, ενισχύοντας την κερδοφορία των οργανισμών. Η ολοκληρωμένη επιχειρησιακή λειτουργικότητα της λύσης, η προηγμένη  αρχιτεκτονική και το διευρυμένο οικοσύστημα, διασφαλίζουν ότι οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν άμεσα, εξασφαλίζοντας παράλληλα μελλοντικές στρατηγικές πρωτοβουλίες.

Ο Κωνσταντίνος Σέρρος, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Τραπεζικού και Χρηματοοικονομικού τομέα της Uni Systems, δήλωσε: «Αυτή η νέα συμφωνία με τη Finastra υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στις ψηφιακές, νέας γενιάς υπηρεσίες του τραπεζικού κλάδου και σηματοδοτεί τη μετατόπιση της προσοχής μας προς περισσότερο ευέλικτα και πελατοκεντρικά μοντέλα.  Επιπλέον, μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε υπηρεσίες που βελτιώνουν  τη λειτουργία των τραπεζικών ιδρυμάτων, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους τελικούς πελάτες τους. Θεωρούμε  ότι η συνεργασία μας έχει πολλές προοπτικές και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτή».

Η Finastra είναι ένας παγκόσμιος πάροχος χρηματοοικονομικών εφαρμογών λογισμικού που κυκλοφόρησε το 2017 την ανοιχτή πλατφόρμα για την ανάπτυξη καινοτομίας, FusionFabric.cloud. Εξυπηρετεί χρηματοοικονομικά ιδρύματα όλων των μεγεθών παρέχοντας λύσεις και υπηρεσίες για Lending, Payments, Treasury & Capital Markets και Retail & Digital Banking.