«Κατέρρευσε» στα σημεία, την τελευταία στιγμή, η επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην Forthnet και τον Χρήστο Καλογεράκη, ο οποίος επρόκειτο να αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην υπό πλήρη αναδιοργάνωση εταιρεία τηλεπικοινωνιών, μετά την εξαγορά της από την United Group. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καλογεράκης ήταν ο άνθρωπος που επιθυμούσε η εταιρεία για τη συγκεκριμένη θέση, εντούτοις οι δύο πλευρές, αν και έφτασαν πολύ κοντά, δεν προχώρησαν σε συμφωνία, με αποτέλεσμα η Forthnet να εξετάζει άλλα πρόσωπα, ενόψει και της έκτακτης γενικής συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η United Group έχει θέσει σε εφαρμογή οργανωτικές αλλαγές στη διοικητική δομή της Forthnet, ενώ στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης λύθηκε η πολυετής συνεργασία, τόσο με τον Γρηγόρη Τσουγκριάνη, Consumer Services & Business Development Executive Director όσο και με τον Γρηγόρη Κατσογιάννη, Corporate Affairs & Communication Director, οι οποίοι αποχώρησαν από την εταιρεία.

Οι δύο θέσεις που κατείχαν τα έμπειρα στελέχη έπαψαν να υφίστανται με βάση το νέο οργανόγραμμα και οι αρμοδιότητές τους θα κατανεμηθούν σε άλλα στελέχη.

Στα 43 εκατ. αυξάνεται το ομολογιακό

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ενέκρινε την αύξηση, κατά 16 εκατ. ευρώ, της συνολικής ονομαστικής αξίας (κεφαλαίου) του ομολογιακού δανείου, το οποίο πρόκειται να χορηγήσει η United Group στη Forthnet. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η συνολική αξία του ομολογιακού δανείου ανέρχεται σε 43 εκατ. ευρώ, με το πρόσθετο ποσό να καλύπτεται από την NewCo United, πλειοψηφικό μέτοχο της Forthnet. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την τροποποίηση του ομολογιακού δανείου ελήφθη με βάση την έκθεση της Deloitte σύμφωνα με την οποία, «η συναλλαγή αξιολογείται ως δίκαιη και εύλογη για την εταιρεία και για τους μετόχους που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας».