Θετική αύρα αποπνέουν τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2018 της Forthnet, με την εταιρεία να καταγράφει 11,4% αύξηση του EBITDA (στα 17,9 εκατ. ευρώ), τα συνολικά έσοδα της περιόδου να αγγίζουν τα 144,4 εκατ. ευρώ, τα έσοδα εταιρικών πελατών να ενισχύονται κατά 4,6% και τα έσοδα διαφήμισης κατά 6,1%.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος, η εταιρεία πέτυχε να βελτιώσει το EBITDA εξαμήνου εφαρμόζοντας πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάρθρωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική απόφαση για χονδρική διάθεση του premium αθλητικού και κινηματογραφικού της περιεχομένου στους τελικούς καταναλωτές μέσω περισσοτέρων παρόχων Pay TV στην Ελλάδα και την Κύπρο αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεχή αναβάθμιση των OTT υπηρεσιών (Nova GO και Nova On Demand) και στο λανσάρισμα των υπηρεσιών Nova Energy στο πλαίσιο του στόχου της για ολοκληρωμένη κάλυψη αναγκών των ελληνικών νοικοκυριών.

Όσον αφορά τον πρόωρο τερματισμό της σύμβασης κεντρικής διαχείρισης της Super League από την πλευρά της και στη σύναψη διμερών εμπορικών συμφωνιών με 9 ποδοσφαιρικές ομάδες, τόνισε ότι μέσω αυτών η εταιρεία πέτυχε «σημαντική μείωση των σχετικών δαπανών αρχής γενομένης από την αγωνιστική σαιζόν 2018-2019, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα στους συνδρομητές μας πρόσβαση και στο Ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου».