Νέα προϊόντα, επένδυση στο δίκτυο διανομής καθώς και αξιοποίηση των τεχνολογιών τελευταίας γενιάς στη χώρα μας μέσω της Forthnet, είναι μεταξύ των βασικών αξόνων στους οποίους θα κινηθεί ο όμιλος United, ο οποίος αποτελεί επιχείρηση συμφερόντων της BC Partners που εξαγόρασε την εταιρεία. Στα βασικά σημεία που θα επικεντρώσει ο όμιλος United μέσω της Forthnet θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης on demand, αξιοποιώντας τους αποκωδικοποιητές νέας γενιάς της τηλεοπτικής πλατφόρμας. Ταυτόχρονα στους στόχους είναι και η ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών σε άλλα μέσα όπως το διαδίκτυο και η κινητή τηλεφωνία. Η παροχή συνδυαστικών υπηρεσιών θα συνεχίσει να αποτελεί κύριο σημείο ανάπτυξης και στρατηγικής για τον νέο ιδιοκτήτη της Forthnet.

Η συμφωνία με τη Vodafone για το δίκτυο κινητής

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με τη Vodafone με στόχο την εμπορική ανάπτυξη με όχημα την ενοικίαση και εκμετάλλευση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της δεύτερης, μέσω της σύμβασης Mobile Network Virtual Operator που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές. Δεδομένου ότι το United Group τοποθετείται ως μακροπρόθεσμος επενδυτής στην επί ελληνικού εδάφους εταιρεία, όπως αναφέρει στη πληροφοριακό δελτίο για την απόκτηση του 100% Forthnet, στόχος είναι να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων και στην επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας καθώς και να εξοικονομήσει πόρους από τα κόστη που συνδέονται με τη διατήρηση της διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Θυμίζουμε ότι σήμερα ξεκινάει η διαδικασία αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, με προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων. Ταυτόχρονα ο όμιλος σημειώνει ότι θα διατηρήσει σταθερή την πολιτική της εταιρείας ως προς την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, τους όρους απασχόλησης του προσωπικού και των στελεχών καθώς και τις θέσεις εργασίας. Να σημειωθεί ότι η BC Partners, επικεφαλής της οποίας και βασικός μέτοχος είναι ο Νίκος Σταθόπουλος, προέβη στην εξαγορά της United Group έναντι 2,6 δις. ευρώ στις αρχές του 2019. Η United Group δραστηριοποιείται στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με την παροχή υπηρεσιών τηλεφωνίας και τηλεόρασης σε 3,7 εκατομμύρια νοικοκυριά σύμφωνα με στοιχεία έως και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020. Μεταξύ των αγορών που δραστηριοποιείται είναι η Βουλγαρία, η Σλοβενία, η Σερβία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στην Κροατία, ενώ αποτελεί και τον μεγαλύτερο διανομέα στο Μαυροβούνιο.