Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο οποίος -κατά κοινή ομολογία- πρέπει να είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες κάθε επιχείρησης ή οργανισμού που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να συνεχίσει τη λειτουργία του στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, περιλαμβάνει μια παράμετρο καίριας σημασίας που δεν είναι άλλη από τον χρόνο: εκτός από καλά, τα πάντα πρέπει να γίνονται και γρήγορα, ώστε να μεγιστοποιείται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να βελτιστοποιούνται ταχύτερα τα αποτελέσματα.

Η ταχύτητα αντίδρασης, λοιπόν, παίζει βασικό ρόλο σε κάθε δράση, παράλληλα με τη βελτίωση του αποτελέσματος κι αυτό το «δίδυμο της επιτυχίας» μαζί με λύσεις για την επίτευξή του βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής κοινής εκδήλωσης που οργάνωσαν η Cosmos Business Systems και η Hewlett Packard Enterprise,
σ’ έναν ιδανικό για την περίσταση χώρο, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Δίπλα στα δεκάδες μοναδικά και ιστορικά αυτοκίνητα, που κάποτε «έσπαγαν» ρεκόρ ταχύτητας αλλά και καρδιές (εντυπωσιακή η ξενάγηση ανάμεσά τους), εκπρόσωποι των δυο εταιρειών μίλησαν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην πρωτοποριακή τεχνολογία Hybrid IT, με στόχο να βοηθήσουν τους πελάτες τους να σχεδιάσουν καλύτερα τις ευέλικτες λύσεις που απαιτούν όχι μόνο οι σημερινές, αλλά κυρίως οι αυριανές ανάγκες τους. Το NetFAX ήταν, βεβαίως, εκεί.

Τους χαιρετισμούς των δυο CEO, Δημ. Δάφνη και Μιχ. Κασιμιώτη, ακολούθησε η παρουσίαση της Κάτιας Φύτρου, COO της CBS, σχετικά με την έντονα αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας (που, πέρυσι, έκλεισε 30 χρόνια ζωής), την πολύ στενή συνεργασία της με την HPE (η οποία την ανακήρυξε πέρυσι Growth Partner of the year 2018), αλλά και τα κοινά σημαντικά έργα τους, αναφέροντας ενδεικτικά την κατασκευή ακαδημαϊκού δικτύου και υποδομών υπερυπολογιστή στην Κύπρο, το «χτίσιμο» ενός data center για τον ΟΠΕΚΕΠΕ (από τον οποίο πληρώνονται 600.000 αγρότες), την εγκατάσταση free Wi-Fi τεχνολογίας Aruba-HPE σε 50 καταστήματα της Intersport, αλλά κι εκείνη των 335 free Wi-Fi access points σε 61 δημόσια κτήρια, στην Κύπρο.

Από πλευράς HPE, o Νίκος Αθανασιάς, Hybrid IT Category Mgr για Ελλάδα και Κύπρο, αφού επεσήμανε πως «η επόμενη μέρα έχει ήδη ξημερώσει», στην οποία «everything computes», περιέγραψε τα πλεονεκτήματα των λύσεων Hybrid Cloud της εταιρείας του. Οι τοπικές υποδομές ΙΤ σε συνδυασμό με τα προτερήματα του cloud και λύσεις Software-defined μειώνουν την πολυπλοκότητα, αυξάνοντας παράλληλα την ευελιξία και το scalability, με αποτέλεσμα να επιταχύνονται οι λειτουργίες και να απογειώνονται οι επιδόσεις από πλευράς ταχύτητας και παραγωγικότητας. Κάτι αναγκαίο στη νέα εποχή όπου, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, περνάμε σταδιακά σε λύσεις data center @ edge, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα – γιατί, όπως παρατήρησε, «real time is the new just-in-time».

Ευχάριστη νότα, ανάμεσα στους δυο βασικούς ομιλητές, οι δυο special guests της εκδήλωσης, οι οδηγοί αγώνων αυτοκινήτων Στρατής Χατζηπαναγιώτου (Stratissino) και Λάμπρος Αθανασούλας, που αποκάλυψαν τα δικά τους μυστικά για επιτυχημένα αποτελέσματα: δουλειά-δουλειά-δουλειά, ο πρώτος, και ανεπτυγμένο feeling, ο δεύτερος. Περίπου ό,τι χρειάζεται και στον χώρο της Πληροφορικής, δηλαδή, οπότε μάλλον δεν αποτελεί σύμπτωση ότι η ΗΡΕ υποστηρίζει με την υψηλή τεχνολογία της επτά από τις γνωστότερες ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα F1…