Η συνεχώς αυξανόμενη διάδοση των end devices και της χρήσης τους από διαφορετικούς χρήστες, η εντατικοποίηση του συνδεδεμένου χώρου εργασίας και, κυρίως, η χρήση βασισμένων στο cloud mailboxes, οδηγούν σε όλο και πιο περίπλοκες απαιτήσεις όσον αφορά την ασφάλεια των emails.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αύξηση των επιθέσεων, που γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, οδήγησαν την αγορά e-mail security σε μια μέση ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 11,5% έως το 2017, όπως καταγράφει η Frost & Sullivan σε πρόσφατη μελέτη της. Η δυναμική αυτή συνεχίστηκε και το 2018, με την ανάπτυξη να αγγίζει το 15,9% και το τζίρο της αγοράς να ανέρχεται σε 2,59 δισ. δολάρια. Έως το 2022, οι αναλυτές προβλέπουν ένα τζίρο της τάξης των 3,58 δις. δολαρίων, που αντιστοιχεί σε μια μέση ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 9,9%.

«Η αγορά e-mail security είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και κατακερματισμένη. Και καθώς οι πελάτες ζητούν ολοκληρωμένες λύσεις και ένα κεντρικό σημείο ελέγχου, οι vendors εξετάζουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για συνεργασίες και συγχωνεύσεις» αναφέρει ο Tony Massimini, αναλυτής της Frost & Sullivan, δίνοντας το στίγμα αυτής της αγοράς.