Στην επόμενη φάση του σχεδιασμού της για την κατασκευή του δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) προχωρά η ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιχείρηση ανακοίνωσε τη διεξαγωγή νέας διαγωνιστικής διαδικασίας, προσκαλώντας υποψήφιους φορείς,  για τη σύναψη σύμβασης με αντικείμενο «παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών απόκτησης δεδομένων και σχεδιασμού δικτύου FTTH, για την κάλυψη περίπου 1.000.000 νοικοκυριών (HHs) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας».

H ΔΕΗ σχεδιάζει να καλύψει, μέσα στα επόμενα τέσσερα 4 χρόνια, περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά με τεχνολογία Fiber-To-The-Home (FTTH), στις πιο ελκυστικές περιοχές της Ελλάδας. Τα νοικοκυριά-στόχος κατανέμονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ανάλογα με το μέγεθος της πόλης (μικρή ή μεγάλη) και τη μορφολογία της (στην ηπειρωτική χώρα ή σε νησί). Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ, έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη του δικτύου FTTH σε 440.000 νοικοκυριά σε 13 δήμους του Νομού Αττικής.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονήσει η διοίκηση, η ΔΕΗ θα καλύψει, μέχρι το 2025, το 80% του πληθυσμού της χώρας με δίκτυο FttH μέσω των κολόνων μεταφοράς ενέργειας (υπέργειο και υπόγειο όπου χρειάζεται), διαθέτοντας στη χονδρική υπηρεσία σύνδεσης με ταχύτητα 1 Gbps.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο αυτό, υπέγραψε, στις αρχές του περασμένου έτους , Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς για την κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία δικτύου οπτικών ινών ευρυζωνικής πρόσβασης (Fiber To The Home-FTTH) σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.