Από την 1η Απριλίου του 2009, ξεκίνησε μια νέα εποχή για τη Fujitsu Siemens Computers, αφού η εξαγορά του μεριδίου της Siemens από τη Fujitsu δεν είναι μια απλή εταιρική πράξη, αλλά σηματοδοτεί ένα νέο πιο δυνατό και ολοκληρωμένο σχήμα. Ο Διονύσης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fujitsu Technology Solutions σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ εξηγεί τη σημασία αυτής της κίνησης και τις αλλαγές που επέφερε.

NetWeek: Τι άλλαξε στην εταιρεία μετά την εξαγορά του μεριδίου της Siemens στην κοινή εταιρεία Fujitsu-Siemens από τη Fujitsu; Ποιοι ήταν οι λόγοι και ποιες οι επιδιώξεις πίσω από αυτή την εξαγορά;

Διονύσης Μιχαλόπουλος: Από την 1η Απριλίου, μια νέα εποχή ξεκίνησε για τη Fujitsu Siemens Computers που άλλαξε σχεδόν τα πάντα στη φιλοσοφία και στη στρατηγική της εταιρείας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον με την επωνυμία και ανήκει κατά 100% στον όμιλο Fujitsu, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές λύσεων Πληροφορικής για την παγκόσμια αγορά.

Η αλλαγή αυτή είναι μεγάλη για εμάς αφού πλέον είμαστε κομμάτι ενός παγκόσμιου οργανισμού. Η Fujitsu Siemens δραστηριοποιούνταν σε επίπεδο ΕΜΕΑ. Πλέον μιλάμε για μια παγκόσμια εταιρεία με εντελώς διαφορετική δυναμική. Για παράδειγμα, μιλάμε για ένα όμιλο με περισσότερους από 175.000 υπαλλήλους και έσοδα που ξεπερνούν τα 4,6 τρις γιεν (US $47 δις).

Ως δεύτερο βήμα του μετασχηματισμού ακολουθεί η ενοποίηση της Fujitsu Services και της Fujitsu Technology Solutions κάτω από μια ενιαία διοίκηση. Δεν μιλάμε, λοιπόν πλέον, για έναν κατασκευαστή hardware αλλά για έναν προμηθευτή IT υποδομών, που ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών και στις προσδοκίες τους.

Η ενσωμάτωση της Fujitsu Technology Solutions στον Ομιλο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη στρατηγική της Fujitsu για επέκταση σε αγορές εκτός Ιαπωνίας, εστιάζοντας στην εγκαθίδρυσή της ως παγκόσμιου προμηθευτή IT που θα ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών.

NetWeek: Πώς διαμορφώνεται μέσα στο καινούργιο πλαίσιο η στρατηγική της Fujitsu Hellas; Ποιοι οι στόχοι της εταιρείας;

Διονύσης Μιχαλόπουλος: Η Fujitsu Technology Solutions είναι η μοναδική εταιρεία της Fujitsu στην Ελλάδα και προσφέρει τις προϊοντικές σειρές και υπηρεσίες που αφορούν σε λύσεις τεχνολογίας (Πληροφορικής).

Μία από τις στρατηγικές προσεγγίσεις της εταιρείας είναι «Think Global, Act Local». Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, τα τοπικά γραφεία ενδυναμώνονται ώστε η εταιρεία να είναι πιο κοντά στους πελάτες της για να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις τους, με την υποστήριξη του Ομίλου. Ο στόχος είναι να δίνουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες λύσεις και να είμαστε κοντά τους για να τους υποστηρίξουμε, έχοντας ως γνώμονα τη βελτίωση του business τους.

Ιδιαίτερα τώρα, οι πελάτες μας έχουν πρόσβαση σε πρωτοποριακές λύσεις και υπηρεσίες, όπως business και applications services. Η φιλοσοφία της Fujitsu είναι καθαρά πελατοκεντρική και εστιάζει στις απαιτήσεις και ανάγκες του τελικού πελάτη, είτε αυτός είναι ο καταναλωτής είτε εταιρείες. Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να επιτύχουμε την αναδιοργάνωση της εταιρείας με βάση τη νέα φιλοσοφία της Fujitsu και να είμαστε κερδοφόροι, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε μια υγιής εταιρεία χτίζοντας γερές βάσεις για το μέλλον.


NetWeek: Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στην αγορά Πληροφορικής έντονη την τάση εξαγορών μικρότερων εταιρειών από μεγαλύτερους προμηθευτές, στην προσπάθεια των δεύτερων να προσφέρουν στον πελάτη τους όσο το δυνατόν ευρύτερα χαρτοφυλάκια λύσεων. Πιστεύετε ότι, και με δεδομένη την πρόσφατη κρίση, οδεύουμε σε μια συρρίκνωση της αγοράς σε λίγους και μεγάλους παίκτες; Πώς θα κινηθεί η Fujitsu;

Διονύσης Μιχαλόπουλος: Η τάση της αγοράς, που έχει αναγνωριστεί και από τους αναλυτές, είναι η δημιουργία μεγάλων ΙΤ blocks που προσπαθούν να καλύψουν end to end τους πελάτες τους. Ενιαία κάλυψη του πελάτη σημαίνει να μπορείς να δώσεις λύσεις σε όλες τις ανάγκες του. Μιλάμε για υπηρεσίες, για λύσεις από client μέχρι datacenter, για δυναμική υποδομή (dynamic infrastructure), και για μετάβαση στην εποχή του «as-a-service». Κάθε εταιρεία που κινείται με αυτή τη λογική του «one-stop IT shop» θα πρέπει να καλύψει τους τομείς στους οποίους δεν είναι αρκετά δυνατή, εξ ου και οι εξαγορές.

Η Fujitsu, με βάση την ιαπωνική φιλοσοφία της, θα κινηθεί στη δημιουργία στενών στρατηγικών συνεργασιών. Με μια σωστά σχεδιασμένη συνεργασία τα δύο μέρη μπορούν να βγουν πολλαπλά ωφελημένα. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι και η συνεργασία με τη NetApp, όπου μιλάμε για κοινό R&D. Αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται τόσο στους τομείς του λογισμικού όσο και της υποδομής.

NetWeek: Οι πρόσφατες οικονομικές αναταράξεις και η επακόλουθη ύφεση παγκοσμίως δεν αφήνει ανεπηρέαστη καμία αγορά. Πώς εκτιμάτε ότι θα επηρεαστεί η ελληνική αγορά Πληροφορικής;

Διονύσης Μιχαλόπουλος: Η οικονομική κρίση δεν έχει χτυπήσει τον κλάδο Πληροφορικής τόσο σκληρά, όσο πολλές άλλες βιομηχανίες. Σίγουρα, οι ποσότητες σε πληροφοριακό εξοπλισμό, έχουν μειωθεί ακολουθώντας την τάση περιορισμού των επενδύσεων που παρατηρείται σχεδόν σε όλους τους τομείς της οικονομίας, λόγω της παρούσας οικονομικής κρίσης. Η οικονομική κρίση και τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται περιορίζουν την αγοραστική δύναμη των τελικών καταναλωτών και την επενδυτική διάθεση των εταιρειών.

Καθώς, όμως, η τεχνολογία Πληροφορικής δίνει τη δυνατότητα για μείωση του κόστους στις εταιρείες με νέες πρωτοποριακές λύσεις και υπηρεσίες, όπως είναι η δυναμική υποδομή (dynamic infrastructure) και η μετάβαση στην εποχή των υπηρεσιών, είμαι σίγουρος ότι η αγορά Πληροφορικής αναμένεται αν όχι να πάει καλύτερα, τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί κατά το 2010.

NetWeek: Ποιος είναι ο ρόλος του ΙΤ στο σημερινό δύσκολο οικονομικό κλίμα; Στην περίοδο αυτή όπου τα κεφάλαια είναι περιορισμένα και κάθε ευρώ «ιερό», ποιες είναι οι περιοχές αυτές της τεχνολογίας στις οποίες μια εταιρεία δεν θα πρέπει να διστάσει να επενδύσει;

Διονύσης Μιχαλόπουλος: Ολοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Οι χρήστες θα πρέπει να εστιάσουν στο λεγόμενο ROI (Return on Investment) και να επιδιώξουν τις δυνατότητες που δίνει η Πληροφορική για μείωση του κόστους. Εννοιες όπως το cloud computing και το outsourcing αποτελούν πλέον κυρίαρχη τάση, καθώς ο περιορισμός του κόστους κυριαρχεί.

Ως μέλος του ομίλου Fujitsu και σε ισχυρή θέση, είμαστε εδώ για τους πελάτες μας. Για να κατορθώσουμε να γυρίσουμε τις προκλήσεις αυτές προς δικό τους όφελος. Αντί για δυσκολίες, βλέπουμε νέες ευκαιρίες για να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα και ευελιξία της Πληροφοριακής τους υποδομής. Απαιτούνται λύσεις με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και η Fujitsu προσφέρει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις με προστιθέμενη αξία, όπως για παράδειγμα το concept του workplace-as-a-service και του zero client.


Fujitsy Technology Solutions Α.Ε.: Η ελληνική εταιρεία
Η Fujitsu Technology Solutions στην Ελλάδα έχει στην υπευθυνότητά της τις αγορές της Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ εξυπηρετώντας μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις καθώς και καταναλωτές. Με την προσέγγισή της με τα Dynamic Infrastructures, η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο portfolio προϊόντων Πληροφορικής, λύσεων και υπηρεσιών.

H εταιρεία στην Ελλάδα έχει υλοποιήσει μια σειρά από έργα σε όλους τους τομείς, ανάλογα με τις ανάγκες και ειδικές απαιτήσεις των πελατών. Οι πελάτες απαιτούν την παροχή μιας ολοκληρωμένης γκάμας λύσεων που θα τους βοηθήσει να υλοποιήσουν περίπλοκες διαδικασίες γρήγορα και οικονομικά. Για αυτό, η Fujitsu παρέχει λύσεις καλύπτοντας ανάγκες όπως η υποδομή SAP, η στρατηγική φορητότητας και η βελτιστοποίηση των αποθηκευτικών συστημάτων και του migration. Λύσεις όπως το FlexFrame και ETERNUS CS αλλά και η όλη στρατηγική των Dynamic Infrastructures θέτουν νέα standards στο mission critical computing.

Παράλληλα, υποστηρίζονται όλες οι πλατφόρμες. Ολα τα παραπάνω υποστηρίζονται από ένα δυνατό τοπικό τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Η Fujitsu παρέχει υπηρεσίες για κάθε στάδιο της αλυσίδας από τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού της λύσης, το υλικό και λογισμικό, έως και τη συντήρηση της λύσης κατά τη διάρκεια όλου του κύκλου ζωής της. Αλλά ας δούμε το γενικότερο πλαίσιο της προσέγγισης που η Fujitsu ονομάζει Dynamic Infrastructure.

Ως επακόλουθο της ενοποίησης με την Fujitsu Services η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο portfolio Dynamic Infrastructures που είναι βασισμένο σε IA server και συνδυάζει πρωτοποριακές υπηρεσίες, μαζί με ενοποιημένα προϊόντα και λύσεις.

Προϊόντα Υποδομής και Υπηρεσίες
Προϊόντα Data Center

Η προϊοντική γκάμα για data center περιλαμβάνει:
• PRIMERGY servers – προσφέρουν υψηλή απόδοση και ευρεία υποστήριξη virtualization, περιλαμβανομένων συστημάτων διαχείρισης για virtual μηχανές για βελτιστοποιημένο ΤCO (total cost of ownership).
• PRIMERGY BladeFrame – το επιτυχημένο δυναμικό «server pool in a box» με ενιαία διαχείριση φυσικών και εικονικών πόρων.
• SPARC enterprise servers – συστήματα Solaris™ 10 enterprise server με χαρακτηριστικά mainframe class
• ETERNUS & partner storage systems – δυναμικά επεκτάσιμα και κεντρικοποιημένα συστήματα αποθήκευσης από τη Fujitsu, που είναι εύκολα να εγκατασταθούν, να διαχειριστούν και να μορφοποιηθούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των επιχειρήσεων, και συστήματα αποθήκευσης από την EMC, NetApp και άλλες εταιρείες ηγέτες στον τομέα του storage.

Τερματικά (Client)
Η προϊοντική γκάμα για υποδομή client περιλαμβάνει:
• ESPRIMO Mobile & LIFEBOOK professional notebooks – φορητοί υπολογιστές και tablet PCs σχεδιασμένα με υψηλά standards ποιότητας.
• FUTRO thin clients – ιδανικές συσκευές για client virtualization για μείωση του διαχειριστικού κόστους και χρόνου.
• ESPRIMO professional PCs – υψηλή αξιοπιστία και πραγματική εργονομία με εκτεταμένα εργαλεία διαχείρισης client και ενεργειακά αποδοτικά υλικά.
• CELSIUS workstations – υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας για απαιτητικές εφαρμογές που περιλαμβάνουν best-in-class εργονομία, υψηλό σχεδιασμό σασιού και μεγάλη διάρκεια ζωής προϊόντος.


Λογισμικό υποδομής
Η Fujitsu διαθέτει πρωτοποριακό λογισμικό από δική της ανάπτυξη και από βασικούς συνεργάτες για σχεδιασμό, ανάπτυξη και διαχείριση των dynamic infrastructures που σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε την ποιότητα υπηρεσιών, να αυξήσετε την ευελιξία και την αποδοτικότητα. Είναι σχεδιασμένο για virtualized και αυτοματοποιημένο περιβάλλον που παρέχει ευελιξία.

Υπηρεσίες
Η ιδανική πληροφοριακή υποδομή σε περιόδους αυξανόμενης πολυπλοκότητας απαιτεί το σωστό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και τη μείωση του κόστους.

Η Fujitsu είναι ο ιδανικός συνεργάτης για να παρέχει όλη την υποδομή και τις υπηρεσίες:
• Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Η πολύχρονη πείρα της σε μεγάλα έργα Πληροφορικής τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθιστά τη Fujitsu τον κατάλληλο συνεργάτη, εξασφαλίζοντας ταχεία έναρξη της υλοποίησης της επιχειρηματικής στρατηγικής, εξασφάλιση της απόδοσης της επένδυσης, ανταγωνιστική λύση, γρήγορες, οικονομικά αποδοτικές και πελατοκεντρικές διαδικασίες.
• Υπηρεσίες Σχεδιασμού: Οι υπηρεσίες σχεδιασμού προσφέρουν στους πελάτες μια συνολική λύση τόσο για το αρχικό στάδιο ενός έργου όσο και για τη συνεχή βελτιστοποίηση του εγκατεστημένου εξοπλισμού. Το εξειδικευμένο προσωπικό έχει εμπειρία στην υλοποίηση τοπικών και διεθνών έργων και σκοπός του είναι να εξασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση και διαθεσιμότητα της πληροφοριακής υποδομής σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς στόχους του πελάτη.
• Υπηρεσίες Εγκατάστασης: Η πείρα της Fujitsu σε περιβάλλοντα που καλύπτουν πολλούς κατασκευαστές και διαφορετικές χώρες, την καθιστά αξιόπιστο συνεργάτη για την υλοποίηση καθοριστικής σημασίας έργων σε όλα τα στάδια τους.
• Υπηρεσίες Συντήρησης: Οι υπηρεσίες συντήρησης παρέχουν στον πελάτη πλήρη τεχνική υποστήριξη για τον εξοπλισμό του, με βάση τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του, παρέχοντας ευέλικτα προγράμματα: (α) Εκτακτων Αναγκών- Emergency Service, (β) Διαχείρισης Βλαβών- Help Desk /Call Desk, (γ) On site, (δ) Επισκευής και Αντικατάστασης, (στ) Teleservice.
• Υπηρεσίες Εκπαίδευσης: Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης προσφέρονται στον πελάτη με τη μορφή σεμιναρίων για τη γνώση λειτουργίας και διαχείρισης της πληροφοριακής υποδομής. Εκτός των τυπικών σεμιναρίων, η Fujitsu παρέχει εκπαίδευση στους χώρους του πελάτη με στόχο το προσωπικό του πελάτη να είναι εκπαιδευμένο στην υποδομή που υπάρχει στους χώρους του χωρίς να δαπανά άσκοπα χρόνο. Επιπρόσθετα, προγράμματα όπως το DeskView Load επιτρέπουν το εύκολο και γρήγορο roll-out των νέων τερματικών σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες
Οι Fujitsu Financial Services προσφέρουν μια ευρεία γκάμα από καινοτόμες και ανταγωνιστικές χρηματοδοτικές λύσεις σχεδιασμένες κατά απαίτηση, για να ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε εταιρείας ξεχωριστά για την απόκτηση των leading dynamic IT solutions. Με τις χρηματοδοτικές λύσεις, η εταιρεία απευθύνεται σε συρρικνωμένους προϋπολογισμούς πελατών, μεταφέροντας το τεχνολογικό και χρηματοοικονομικό ρίσκο.

Οι Fujitsu Financial Services προσφέρουν μια οικονομική στρατηγική που εκτείνεται σε οποιοδήποτε χρόνο ζωής του IT infrastructure, ενώ παράλληλα οι πελάτες προστατεύουν τις ήδη υπάρχουσες πιστώσεις τους, βελτιώνοντας τη ρευστότητά τους και τον ισολογισμό τους.

Λύσεις Υποδομής
Προελεγμένες λύσεις

Μέσω του ιδανικού συνδυασμού server, τεχνολογιών storage, virtualization και automation εξασφαλίζετα η ορθή ενσωμάτωση τεχνολογίας και η απρόσκοπτη λειτουργία. Η στρατηγική είναι η εφαρμογή μιας σειράς βιομηχανικών και προ-ολοκληρωμένων λύσεων υποδομής για να μειωθεί ο χρόνος και το ρίσκο της παροχής των Dynamic Infrastructures για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Λύσεις Data Center
• Dynamic IT infrastructures for SAP Applications – FlexFrame for SAP
• Dynamic IT Infrastructures for Oracle Applications – FlexFrame for Oracle
• Dynamic IT Infrastructures for Windows Applications – Dynamic IT for Microsoft
• Λύση Server για μοναδική ευελιξία στο data center – PRIMERGY BladeFrame
• Dynamic IT Infrastructures for virtual tapes – Eternus CS
• IT-Infrastructure Management with ManageNow.

Λύσεις Γραφείου
• Dynamic IT infrastructures for client virtualization – Virtual Workplace


Managed Infrastructure
Λειτουργία και περαιτέρω εξέλιξη των υποδομών γραφείου & data center

Η γνώση και εμπειρία που έχει κερδίσει η εταιρεία με το να δουλεύει με πάνω από 1.000 πελάτες από διαφορετικούς κλάδους, της επιτρέπει να εξελίσσει περαιτέρω τις υπηρεσίες για να ανταποκριθεί σε εξατομικευμένες ανάγκες.

Το Managed Data Center εμπεριέχει την ευθύνη της παροχής όλων των servers, συστημάτων storage και δικτύων για το data center. Αυτό περιλαμβάνει την ανάλυση, σχεδιασμό, υλοποίηση και πλήρη λειτουργία της υποδομής του data center. Ολόκληρη η λειτουργία του data center ή μέρος αυτής, είναι δυνατό να γίνεται από τους ειδικούς της Fujitsu. Οι πελάτες προσδιορίζουν το επίπεδο ελέγχου ανάλογα με τις ικανότητες του εσωτερικού τμήματος ΙΤ, τους πόρους και τις επιχειρηματικές τους ανάγκες, καθώς και με εκτίμηση του κόστους βάσει της χρήσης. Για παράδειγμα, η εξοικονόμηση κόστους από το Managed Storage και μόνο, μπορεί να φθάσει μέχρι το 30%.

Το Managed Office εμπεριέχει την ευθύνη της παροχής της αποδοτικής λειτουργίας για την υποδομή των τερματικών (φυσικών και εικονικών). Αυτό περιλαμβάνει την ανάλυση, σχεδιασμό, υλοποίηση τέτοιων υποδομών και τη διαχείριση των συστημάτων και του λογισμικού. Μέρος των υπηρεσιών αποτελεί και η συντήρηση και υποστήριξη της υποδομής καθώς και η χρηματοδότηση. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το μοντέλο τιμολόγησής τους ανάλογα με τις απαιτήσεις, ανάμεσά τους και την πληρωμή ανά τερματικό «pay-per-seat». Οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες βελτιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών.

Managed Maintenance σημαίνει ότι η Fujitsu αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την εκπλήρωση όλων των Service Level Agreements σε μια ετερογενή πληροφοριακή υποδομή. Με τον εναρμονισμό των SLAs, δημιουργείται εξοικονόμιση κόστους για τους πελάτες και χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές λύσεις υπηρεσιών. Το Managed Maintenance ενοποιεί όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ΙΤ υπηρεσιών σε μια μοναδική σύμβαση για ολόκληρη την πληροφοριακή υποδομή. Το κόστος και η ποιότητα είναι οι οικονομικοί μοχλοί λειτουργίας.

Infrastructure-as-a-Service
Οι λύσεις υποδομής επιτρέπουν στους πελάτες να βελτιστοποιήσουν την πληροφοριακή τους υποδομή και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες έχουν συμβάλει στην αύξηση της αποδοτικότητας ακόμα περισσότερο. Σημαντική βελτίωση στην αποδοτικότητα μπορεί να επιτευχθεί μοιράζοντας την κεντρική υποδομή σε πολλές επιχειρήσεις – Υποδομή ως Υπηρεσία (IaaS). Εκτός από την υψηλή ευελιξία (On-demand Services), ένα καθοριστικό πλεονέκτημα της Υποδομής ως Υπηρεσία είναι η πληρωμή βάσει της χρήσης που γίνεται (Pay per Usage), επιτρέποντας στους πελάτες να πληρώνουν καθώς μεγαλώνουν (Pay as you Grow).

Αλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι οι πελάτες χρησιμοποιώντας πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας επιτυγχάνουν να είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Infrastructure-as-a-Service for Server
Eπιτρέπει στους πελάτες να έχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε servers που φιλοξενούνται στα datacenters της Fujitsu. Είναι δυνατή η παροχή απλών εικονικών server, εικονικών και dedicated server με λειτουργικό σύστημα ή Server με middleware και application services.

Infrastructure-as-a-Service for Workplace
Τυποποιημένοι υπολογιστές γραφείου παρέχονται κατόπιν ζήτησης σε τελικούς χρήστες. Τα εικονικά desktops «τρέχουν» σε μια αξιόπιστη και πάντα διαθέσιμη διαμοιρασμένη υποδομή στα datacenters της Fujitsu. Αυτό εξασφαλίζει προστασία των δεδομένων, διαθεσιμότητα και ευελιξία καθώς και εύκολη πρόσβαση. Το μοντέλο τιμολόγησης «pay-as-you-use» είναι η βάση για εξοικονόμηση κόστους και διαφάνεια δαπανών.