Το 50% των CIOs στην αγορά EMEA συμμετέχει ήδη σε κάποιο ψηφιακό οικοσύστημα, ενώ το 65% αυτών προσεγγίζει start-ups προκειμένου να αποκτήσει σημαντικές δυνατότητες και δεξιότητες ψηφιακής τεχνολογίας.

Τα ευρήματα αυτά παρουσιάστηκαν στο Gartner Symposium/ITxpo 2016, το οποίο πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο στη Βαρκελώνη. «Οι CIOs στην αγορά EMEA εκτιμούν ότι τα IT budgets τους θα αυξηθούν κατά 1,4%, σε μέσους όρους, μέσα στο 2017, και αυτό συνιστά τη μικρότερη αύξηση στο σύνολο των αγορών. Εντούτοις, η ψηφιοποίηση του επιχειρείν κερδίζει έδαφος στην περιοχή.

Η επένδυση στο digitization αφορά σε τεχνολογία γα digital marketing και κανάλια πωλήσεων, advanced analytics, Internet of Things, ενισχυμένες λύσεις ψηφιακής ασφάλειας, επιχειρηματικούς αλγόριθμους και “έξυπνες” μηχανές» δήλωσε ο Andy Rowsell-Jones, research vice president της Gartner. Το 28% των EMEA CIOs αναγνωρίζουν το digitization ως τη νούμερο ένα προτεραιότητά τους για το 2017 και επενδύουν σε σχετικά projects το 19% του budget τους. Η απόκτηση των κατάλληλων δεξιοτήτων και πόρων αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο στην επιτυχημένη υλοποίηση των digitization projects για το 26% των EMEA CIOs –το αντίστοιχο ποσοστό για το 2015 ήταν 17%.