Σύμφωνα με έρευνα της Gartner μέχρι το 2015, το 10% των συνολικών δυνατοτήτων των επιχειρησιακών προϊόντων ασφαλείας θα διανέμεται μέσω cloud. Οι υπηρεσίες αυτές οδηγούν, επίσης, τις εξελίξεις στην αγορά, ειδικά σχετικά με τον αριθμό των βασικών περιοχών τεχνολογικής ασφάλειας, όπως ασφαλές email και web getaways, απομακρυσμένη εκτίμηση των τρωτών σημείων ενός προγράμματος, κλπ.

Η Gartner αναμένει επίσης ότι η αγορά υπηρεσιών ασφαλείας που βασίζονται στο cloud θα αγγίξει τα 4,2 δις. μέχρι το 2016. Έρευνα της Gartner σχετικά με τις δαπάνες για την ασφάλεια δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες ασφαλείας που βασίζονται στο cloud και οι αγοραστές από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν την κατανάλωση πολλών κοινών cloud υπηρεσιών τους επόμενους 12 μήνες.

Η υπηρεσία με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ασφαλείας είναι οι υπηρεσίες ασφαλείας για e-mail, με 74% των συμμετεχόντων να το ταξινομούν ως την κορυφαία υπηρεσία. Ένας ακόμη τομέας που αναμένεται να συναντήσει αύξηση είναι το security information and event management (SIEM).