Οι δαπάνες παγκοσμίως στο ΙΤ θα αυξηθούν κατά 3,2% το 2019, με την Gartner να εκτιμά ότι ο τζίρος της αγοράς το νέο έτος θα αγγίξει τα 3,8 δισ. δολάρια έναντι 3,7 δισ. δολαρίων το 2018.

Οι προβλέψεις ενδέχεται να επηρεαστούν από τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και τον πρόσθετο ρίσκο που ελλοχεύει από τους εμπορικούς πολέμους, παράγοντες που εξακολουθούν να διαδραματίζουν ρόλο στις δαπάνες που θα γίνουν στον τομέα του ΙΤ, σύμφωνα με τους αναλυτές. Το πιο σημαντικό ρόλο θα το παίξει, πάντως, η γενική τάση μετάβασης στο μοντέλο “as a service”, με περαιτέρω ενίσχυση των cloud services στις επιχειρήσεις.

Αντί να προμηθεύονται servers οι εταιρείες παίρνουν όλο και πιο συχνά την απόφαση να στραφούν στο cloud. Mε τις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού να βρίσκονται σε εξέλιξη, η Gartner θεωρεί ότι η τάση μετάβασης στη λογική του «as a service» θα συνεχιστεί, καθώς αυτό το μοντέλο θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν τις ταχύτατες και συνεχόμενες αλλαγές, που αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα του digital business.