Η Gartner προβλέπει ότι οι δαπάνες ΙΤ στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) το 2019 θα αγγίξουν τα 973 δισ. δολάρια.

Αυτό αντιστοιχεί σε μια αύξηση της τάξης του 2% σε σχέση με την εκτίμηση για το 2018 (954 δισ. δολάρια). «Το 2018 δεν ήταν χρονιά ανάπτυξης όσον αφορά τις δαπάνες ΙΤ στην περιοχή ΕΜΕΑ» τονίζει ο αναλυτής της Gartner, John Lovelock. «Διότι μπορεί να σημειώθηκε μια αύξηση της τάξης του 5%, ωστόσο υπήρχε το μεγάλο ‘μαξιλάρι’ του 4%, το οποίο προήλθε από τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και συγκεκριμένα από την ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου».

Η Gartner θεωρεί ότι οι δαπάνες ΙΤ στην περιοχή ΕΜΕΑ θα κινηθούν με τους ίδιους ρυθμούς στο μέλλον, έως ότου αρθεί η αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit. Έως τότε η αργή ανάπτυξη στην περιοχή θα χαρακτηρίζεται από αστάθεια. Οι κατηγορίες, οι οποίες, ωστόσο, θα αναπτυχθούν ισχυρότερα το επόμενο έτος είναι το Enterprise Software (+7,3%), ενώ ακολουθούν τα IT Services (+4,4%) και τα συστήματα data centers (+0,5%). Πτωτική πορεία θα καταγράψουν μόνο οι μεμονωμένες συσκευές (-1,1%).