Για ένα άλλο τρίμηνο ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς smartphones συνέχισε την πτωτική του πορεία.

Κυρίως από αυτή την τάση επηρεάζεται η ζήτηση για ακριβά smartphones, όπως προκύπτει από σχετική μελέτη της Gartner, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου. Συνολικά το δεύτερο τρίμηνο του έτους διοχετεύτηκαν στην αγορά 368 εκατ. smartphones, ήτοι 1,7% λιγότερα από ότι πέρσι.

Για να παρακινήσουν ,δε, τους καταναλωτές στην αγορά μιας νέας συσκευής, οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να εξοπλίζουν τα φθηνότερα μοντέλα τους με περισσότερες κάμερες, οθόνες χωρίς πλαίσιο και μεγαλύτερες μπαταρίες, αναφέρει ο expert της Gartner, Anshul Gupta. Σύμφωνα με τη μελέτη, μετά από έξι συνεχόμενα τρίμηνα υποχώρησης, η ηγέτιδα δύναμη της αγοράς, Samsung, κατάφερε για πρώτη φορά να καταγράφει αύξηση, διευρύνοντας τα μερίδια αγοράς της.

Η ζήτηση για τα iPhones της Apple υποχώρησε για άλλη μια φορά, ενώ παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ η ανταγωνίστριά της Huawei κέρδισε νέους πελάτες, πλησιάζοντας το στόχο της να κατακτήσει την κορυφή. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά η αγορά της Κίνας, με έκρηξη της ζήτησης. Συνολικά το δεύτερο τρίμηνο του έτους έφυγαν από τα ράφια των καταστημάτων συνολικά 58 εκατ. smartphones της Huawei, ήτοι 20 εκατ. περισσότερα από τα iPhones. Χάρη στη υψηλή ζήτηση για τα νέα Galaxy A κινητά και τις βελτιωμένες εκδόσεις των φθηνότερων μοντέλων, η Samsung, με 75 εκατ. συσκευές, κρατά τα ηνία της αγοράς.