Μετά τους δήμους Αγίας Παρασκευής, Ερμούπολης-Σύρου, Παπάγου -Χολαργού, Πειραιά, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου, Χανίων, την Περιφέρεια Αττικής καθώς και την Κύθνο, και ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας εμπιστεύτηκε την GET για τη δημιουργία του γεωγραφικού υποβάθρου αναφοράς κατά μήκος του οδικού δικτύου του Δήμου, επιλέγοντας τη λύση «GET Data» που προσφέρει η GET στο portfolio της για την έξυπνη πόλη. Στόχος του έργου είναι να αποτυπωθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η υφιστάμενη κατάσταση, με τη συλλογή νέου φωτογραφικού τεκμηριωτικού υλικού, και να δημιουργηθεί η υποδομή σε πληροφορίες.

Η συλλογή των στοιχείων θα πραγματοποιηθεί με χρήση του υπερσύγχρονου συστήματος MX7 της Trimble που διαθέτει η GET. Το Trimble MX7 αποτελεί ένα σύγχρονο σύστημα κινηματικής χαρτογράφησης (mobile mapping), το οποίο παρέχει μεγάλους όγκους δεδομένων υψηλής ακρίβειας σε πολύ σύντομο χρόνο. Το υλικό θα φέρει χρονική και γεωγραφική σφραγίδα (geotag), απόλυτης οριζοντιογραφικής ακρίβειας της τάξης των 30cm (ή καλύτερης) και θα παραδοθεί με άδεια συμβατή με τον ορισμό των ανοικτών δεδομένων, επιτρέποντας την απρόσκοπτη χρήση από το Δήμο και σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Με τη λύση αυτή θα συλλεχθούν τα επίπεδα δεδομένων (πληροφοριών) που απαιτούνται για μια σαφή κατανόηση των στοιχείων που συνθέτουν την πόλη. Με τις εν λόγω παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι δυνατή η ψηφιακή πλοήγηση στην πόλη, η επιθεώρηση και η αξιολόγηση τοποθεσιών χωρίς φυσική παρουσία, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα εξαγωγής μετρήσεων αξιοποιώντας τις πανοραμικές φωτογραφίες.