Παρά τις προσδοκίες λόγω της περιόδου των Χριστουγέννων, η αγορά των τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε το 4ο τρίμηνο κατά 26,7%, σύμφωνα με έρευνα της GFK Retail & Technology.

Όλοι οι τομείς μειώθηκαν με τον τομέα των Προϊόντων Πληροφορικής να υποφέρει περισσότερο εξαιτίας της σύγκρισης με ένα εξαιρετικό θετικό αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Ο τομέας που επηρεάστηκε λιγότερο ήταν των Μικρών Οικιακών Συσκευών (SDA). Η συνολική αγορά για τα ηλεκτρικά αγαθά που καταγράφονται από την έρευνα GFK Temax, ανήλθε σε 726,4 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2010, αντιπροσωπεύοντας μια μείωση στις πωλήσεις της τάξεως του 26,7% έναντι της ίδιας περιόδου του προηγούμενου χρόνου.

Τα πρώτα τρία τρίμηνα καταγράφηκε μία μείωση της τάξεως του 9,1% και το 4ο τρίμηνο ενισχύθηκε περαιτέρω η αρνητική απόδοση της αγοράς. Ο τομέας των προϊόντων πληροφορικής μειώθηκε πιο πολύ (-47,4%) και ακολουθείται απρόσμενα από τον τομέα των τηλεπικοινωνιών (-25,4%). Οι τομείς των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών και των φωτογραφικών ειδών μοιράστηκαν μια παρόμοια μείωση κατά 24,1% και 24% αντίστοιχα.