Στο πλαίσιο της έκθεσης Gamescom, η οποία έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα 20-24 Αυγούστου στην Κολωνία, η GfK έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις πωλήσεις του hardware για gaming.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η αγορά του gaming hardware αναπτύχθηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 15% σε σχέση με πέρσι (εξαιρώντας την αγορά της Β. Αμερικής). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός συνολικού τζίρου της τάξης των 6,1 δις. δολαρίων για το πρώτο εξάμηνο. Σημαντική συμβολή σε αυτό είχαν τα gaming monitors, τα οποία με 42% ανάπτυξη ξεπέρασαν όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες. Τα gaming notebooks (OEM) συνεισέφεραν στο 18% του τζίρου για το ‘α εξάμηνο και χάρη στην ανάπτυξη της Ασίας, έφεραν 12% περισσότερα έσοδα από ότι πέρσι.

Τα desktops από την άλλη απέσπασαν το 11% της πίτας. Σημειώνεται ότι κατά μέσο όρο τα gaming desktops κοστίζουν 2,4 φορές περισσότερα από τα non-gaming μοντέλα, ενώ τα gaming notebooks και τα gaming monitors είναι κατά 1,8 και 1,6 ακριβότερα αντίστοιχα από τις non-gaming συσκευές. Αν και οι συσκευές gaming είναι σαφώς πιο ακριβές προτιμούνται από τους gamers γιατί τους προσφέρουν μια καλύτερα εμπειρία στο παιχνίδι.