Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης, συμμετείχε σε διάλογο για την τεχνητή νοημοσύνη και τον ρόλο της στη βιώσιμη ανάπτυξη κοινωνιών και οικονομιών με τον παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκό Francis Fukuyama, Senior Fellow, Centre on Democracy, Development and the Rule of Law στο Stanford University.

Η συζήτηση, μεταξύ άλλων, επιχείρησε να θέσει σε ρεαλιστικές βάσεις τις δυνατότητες της τεχνολογίας αυτής, να καταρρίψει κοινούς μύθους που την αφορούν και να την αναδείξει ως θετική δύναμη μετασχηματισμού υπό την προϋπόθεση μιας γόνιμης ρύθμισης σε διεθνές επίπεδο, που θα έχει στο επίκεντρό της τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια.

«Μία από τις κυρίαρχες αντιλήψεις για την τεχνητή νοημοσύνη είναι ότι θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον της εργασίας, απειλώντας θέσεις εργασίας. Αντιθέτως, πιστεύω πως είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε αυτή την τεχνολογία πρωτίστως σε μια ευκαιρία για την ενίσχυση και εμπλουτισμό των επαγγελματικών ρόλων – και όχι για την αντικατάσταση ή εξάλειψή τους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρουμίδης.

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο ειδικότερα για την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στις Τηλεπικοινωνίες καθώς και τον ρόλο του κλάδου στην υπεύθυνη ανάπτυξη και χρήση της: «Σήμερα, η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται σε ιδιαίτερα νευραλγικές λειτουργίες μιας τηλεπικοινωνιακής εταιρείας», σημείωσε. Κλείνοντας, ο κ. Μπρουμίδης υπογράμμισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει πράγματι την προοπτική να δώσει απαντήσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.