Ένα μεγάλο σχέδιο που αποτυπώνει τη δράση και τις συνέργειες του Δήμου Τρικκαίων, υλοποιείται από τις 18 Απριλίου 2019 στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για το GiSeMi Hub, τον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, που λειτουργεί για να προσφέρει στέγη και προώθηση σε όλες τις νέες ιδέες που υπάρχουν στα Τρίκαλα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Όπως το συνόψισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του, η Αυτοδιοίκηση δεν ασχολείται μόνο για τα καθημερινά προβλήματα, αλλά και με το να προσφέρει προοπτική. Κυρίως, προοπτική στο να μείνουν οι νέοι στον τόμο μας, με τις ιδέες που μπορούν να μας πάνε μπροστά.

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια του Vodafone Business, Κάτια Σταθάκη, τόνισε τη σημασία των καινοτομιών στον Δήμο Τρικκαίων, όπως η τεχνολογία 5G που σύντομα θα υλοποιηθεί. Αλλά πριν από αυτό, όπως επεσήμανε, η κοιτίδα αυτή στα Τρίκαλα βοηθά, ώστε να δημιουργηθεί κάτι πρωτοποριακό, με τη Vodafone να δίνει βήμα σε νέους ανθρώπους, βοηθώντας τους να καινοτομήσουν.

Από την πλευρά ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ, Γιάννης Κωτούλας επεσήμανε την ανάγκη, να δοθεί υπεραξία στον άνθρωπο, κάτι που, όπως τόνισε, επιχειρείται να γίνει με τις νέες ιδέες στον κόμβο καινοτομίας. Ευχαρίστησε, δε, τους ανθρώπους της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου, τη Vodafone και τη Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας. Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, Αν. Λάππας, επεσήμανε ότι και οι τράπεζες οφείλουν να κάνουν την «επανάσταση του e», δηλαδή την επανάσταση στην ηλεκτρονική τραπεζική. Και τόνισε ότι η Τράπεζα, εκτός από την αυτονόητη βοήθεια,  μπορεί να συμβάλλει, σε συμβουλευτική, σε ιδέες και πιθανώς και σε κεφάλια, για χρηματοδότηση ιδεών που αξίζουν να αναπτυχθούν.