Νέα εργαλεία ελέγχου και προστασίας προσωπικών δεδομένων/ ιδιωτικότητας και ένα εργαλείο καταγραφής οθόνης περιλαμβάνονται μεταξύ των χαρακτηριστικών που εισάγονται στα τηλέφωνα Android στην τελευταία μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της Google. Το Android 11 διευκολύνει την παρακολούθηση μηνυμάτων συνομιλίας σε πολλές εφαρμογές και τον έλεγχο έξυπνων οικιακών gadget.

Ο αμερικανικός κολοσσός έχει πει ότι, πέρα από το δικό της brand, Pixel, οι πρώτες εταιρείες που θα προσφέρουν downloads του Android 11 θα είναι οι OnePlus, Xiaomi, Oppo και RealMe. Οι Samsung, Huawei και LG, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προσαρμόζουν νέα χαρακτηριστικά στα δικά τους user interfaces.

«Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στα τηλέφωνα Android ανά το έτος, μέσω app updates, που γίνονται ανεξάρτητα από τους κατασκευαστές» είπε ο Κρις Χολ από την ιστοσελίδα Pocket-lint. «Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το iOS της Apple, όπου οι χρήστες των iPhone περιμένουν έναν μεγάλο όγκο χαρακτηριστικών με τη μία», πρόσθεσε.