Η Google διοργανώνει στην Αθήνα, 7-10 Οκτωβρίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την εκδήλωση Google Launchpad, για developers και λάτρεις των start-ups, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε ομάδες και να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και ιδέες.

Στη συνέχεια θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε διακεκριμένους επιχειρηματικούς ηγέτες, ενώ οι καλύτερες προτάσεις θα λάβουν επιπλέον υποστήριξη και βοήθεια ώστε να πραγματοποιηθούν. Ανάμεσα στους μέντορες που θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες θα είναι στελέχη τόσο της Google, όσο και άλλων επιχειρήσεων από τη διεθνή κοινότητα των developers, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές, που θα παρουσιάσουν σημαντικά εργαλεία που βοηθούν στη δημιουργία start-ups, θα είναι οι Amir Shevat, Google Developer Relations Program Manager & Google Campus Co-lead, Ido Green- Developer Advocate for Google Chrome/HTML5/Chrome OS, Donna Abraham- Corporate Storyteller και Yaron Ben Adiva- Product Management & UX consultant.

Η υποστήριξη που θα λάβουν οι νικητές θα περιλαμβάνει τρίμηνη παροχή γραφείων και εγκαταστάσεων, νομικών και λογιστικών συμβουλών καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών και εργασιακών χώρων και σεμιναρίων. Επιπλέον οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν 2.000 δολ. πίστωση για χρήση της Google Cloud Platform. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, μάλιστα, υπάρχει και το ενδεχόμενο να βρεθεί στην Αθήνα και ο Πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, ο οποίος λέγεται ότι θα έχει συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.