Παρουσία στη χώρα μας αποκτά η Amazon Web Services (AWS), μέσω της δημιουργίας μίας τοποθεσίας Amazon Cloud Front Edge στην Αθήνα που θα ενώνει την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας. Ο κολοσσός τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι ανοίγει το πρώτο της γραφείο στην πρωτεύουσα, το οποίο θα υποστηρίξει οργανισμούς κάθε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων startups, επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς υλοποιούν την μετάβαση τους στο υπολογιστικό νέφος της AWS (AWS Cloud). «Καθώς οι πελάτες μας στη χώρα αυξάνονται, αποφασίσαμε να ανοίξουμε γραφείο στην Αθήνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νέων πελατών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της AWS για να καινοτομήσουν, να μειώσουν τα κόστη των πληροφοριακών συστημάτων τους και να αναπτυχθούν, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του υπολογιστικού νέφους (cloud)», δήλωσε ο Przemek SzuderAWS Central and Eastern Europe Leader.

Ευρύ πελατολόγιο

H Amazon Web Services έχει στο πελατολόγιο της μερικές ταχέως αναπτυσσόμενες και γνωστές startups και επιχειρήσεις όπως οι BeatDeepsea Technologiesfuturehome.grMadinadMarpointMoney MarketOrfiumOmilia, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, QivosSpitogatosVoicelandWind Ελλάς, Workathlon και Χρυσή Ευκαιρία, καθώς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Να σημειωθεί ότι AWS υποστηρίζει ελληνικές startup και το τοπικό οικοσύστημα τεχνολογίας, μέσω προγραμμάτων όπως το AWS Activate και το AWS Academy.

To AWS Activate δίνει σε startups τα εφόδια για να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία της AWS, όπως μονάδες (credits) αξίας έως 100.000 δολαρίων, εκπαίδευση, τεχνική υποστήριξη, καθώς και επαφές με επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες (incubators), επιταχυντές (accelerators) και εταιρείες επενδυτικών συμμετοχών (venture capital),  όπως οι  CrowdPolicy, MarathonMBriyoMetavallonMIT EF, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ΕΤΕ), OK!Thess και Venture Friends. Η AWS παρέχει υπηρεσίες όπως ασφαλή υπολογιστική ισχύ (computing), αποθήκευση δεδομένων (storage), δικτύωση (networking), βάσεις δεδομένων, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες όπως Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και machine learning, με τη μορφή ondemand ή
pay asyougo υπηρεσιών στους πελάτες της.