Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη κουβέντα για την περιβόητη σύγκληση, αρχικά της σταθερής με την κινητή τηλεφωνία, και λίγο αργότερα για τη σύγκληση των Τηλεπικοινωνιών με την Πληροφορική, γενικά.

Τώρα πια, τόσο λόγω των εξελίξεων στις αγορές όσο και λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων που έχουν συντελεστεί, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε φτάσει, ή έστω ότι κοντεύουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας, δηλαδή στη σύγκλιση.

Σήμερα, όμως, διαπιστώνουμε άλλον ένα κλάδο να διεκδικεί θέση, ρόλο και φυσικά κέρδη από την πίτα των επικοινωνιών. Αναφέρομαι, φυσικά, στις εταιρείες Media και Ψυχαγωγίας, οι οποίες αναζητούν καινούργιες διεξόδους διάθεσης των προϊόντων περιεχομένου, ειδικά από τη στιγμή που βλέπουν τα έσοδά τους από τους παραδοσιακούς τρόπους διανομής να συρρικνώνονται.

Ταυτόχρονα, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αναζητούν να προσφέρουν στους πελάτες τους καινούργιες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας – υπηρεσίες που θα τους διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό αλλά και θα αντισταθμίσουν τη μείωση των εσόδων από τις παραδοσιακές υπηρεσίες φωνής και δεδομένων.
Η αγορά, οι ειδικοί και οι αναλυτές μιλάνε πλέον για μία καινούργια σύγκλιση, αυτή των κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και του κλάδου των Media & Entertainment, μία σύγκλιση που σαφώς για να επιτευχτεί έχει ανάγκη την Πληροφορική, η οποία θα παρέχει τα απαιτούμενα για να πραγματωθούν αυτές οι συνέργιες. Αναδύεται λοιπόν ένας καινούργιος κλάδος, αυτός των Telecoms, Media & Technology (TMT).

Με σκοπό τη διερεύνηση της παραπάνω παγκόσμιας τάσης και την ανάλυση των ευκαιριών και των προκλήσεων που προκύπτουν στην ελληνική αγορά, οι Financial Times Global Events, σε συνεργασία με την BOUSSIAS (και επίσημη έκδοση για την Ελλάδα το netweek) διοργανώνουν στις 29 Μαΐου, το πρώτο Telecommunications, Media, Technology Conference, με τίτλο «Greece at the forefront of a new digital world».

Το συνέδριο, με τη συμμετοχή ειδικών και κορυφαίων στελεχών εταιρειών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, θα επιδιώξει να καλύψει τις στρατηγικές, τεχνολογικές και λειτουργικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος TMT στη χώρα μας, να αναγνωρίσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και να καταγράψει πώς η αγορά αυτή θα εξελιχθεί.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, θα αναφερθεί στις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη νέα ψηφιακή εποχή, στη θέση της χώρας μας ενώπιον της νέας ψηφιακής εποχής και του ψηφιακού κόσμου καθώς και στα οφέλη που θα αποκομίσουν τόσο οι έλληνες πολίτες όσο και οι ελληνικές επιχειρήσεις από την ισχυροποίηση του συγκλινόμενου κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και των Μέσων. Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του συνεδρίου βρίσκονται επίσης η Kaisu Karvala, CEO, GSMA Europe & President της TeliaSonera, ο Ανδρέας Ταπραντζής, CEO των ΕΛΤΑ, ο Παντελής Τζωρτζάκης, President & CEO του Ομίλου Forthnet/ Nova, Θεόδωρος Κυριακού, Vice Chairman & Group CEO του Antenna, ο Κωνσταντίνος Κέκης, Executive Director της ΕΡΤ, και άλλοι σημαντικοί παράγοντες της αγοράς. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στο www.tmt.gr.