Την επέκταση του θεσμού των e-branch στην Β. Ελλάδα εξετάζει η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAΧ.

Μέσα από τα e-branch η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών προς τους ιδιώτες πελάτες, για τη γρήγορη εκτέλεση των καθημερινών τους συναλλαγών, την πληρωμή λογαριασμών και οφειλών, ακόμα και έκδοση και παραλαβή προπληρωμένων καρτών. Παράλληλα, μέσω των πλήρως αυτοματοποιημένων καταστημάτων παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες για τις εταιρείες, όπως κατάθεση επιταγών, καταμέτρηση μεγάλου όγκου κερμάτων και χαρτονομισμάτων και αυτόματη πίστωση του λογαριασμού, καθώς και conference room.

Έως τώρα η ανταπόκριση των πελατών της Τράπεζας Πειραιώς στα τρία e-branch που άνοιξε στα τέλη του 2016 είναι εντυπωσιακή, καθώς περισσότεροι από 37.000 πελάτες κάθε μήνα πραγματοποιούν πάνω από 32.000 συναλλαγές στα e-branch, αξιοποιώντας και το διευρυμένο ωράριο που προσφέρουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία «Ταμίας από απόσταση» είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ηλικιωμένους πελάτες – ένας στους τρεις χρήστες είναι άνω των 60 ετών – βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό προς την ψηφιακή τους εκπαίδευση.

Μέσω αυτής της υπηρεσίας, ο πελάτης επικοινωνεί με video κλήση και άρα ζωντανή συνομιλία, με έμπειρο ταμία της Τράπεζας, εκτελώντας τουλάχιστον το 90% των προσφερόμενων συναλλαγών ενός κανονικού ταμείου, με την ίδια ευκολία, απλότητα και ασφάλεια. Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή σειρά νέων πρωτοποριακών υπηρεσιών για πελάτες με προβλήματα όρασης, όπως η πραγματοποίηση ταμειακών συναλλαγών χωρίς να υπάρχει η ανάγκη της παρουσίας δυο μαρτύρων, ενώ άμεσα θα ενσωματωθούν και αντίστοιχες υπηρεσίες για πελάτες με προβλήματα ακοής. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμα 2 e-branch, ενώ σταδιακά θα εμπλουτίζονται και οι προσφερόμενες σε αυτά υπηρεσίες.