Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της, η αλυσίδα super market SYNKA κατέληξε στην απόφαση, μετά από διεξοδική έρευνα της ελληνικής και διεθνής αγοράς, να εγκαταστήσει τη λύση SAP Business One on HANA στις υποδομές της, με συνεργάτη την εταιρεία Alexander Moore (SAP Partner).

Πρόκειται για μια καινοτομική υλοποίηση, η οποία χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνολογίες Πληροφορικής, μια υλοποίηση που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα εξής: Intelligent store, διαχείριση Big Data με χρήση του SAP Hana, διαχείριση λιανικής, CRM & πρόγραμμα Loyalty, Predictive Analytics και διαχείριση συμφωνιών με τους προμηθευτές της αλυσίδας.

Επιπλέον, αξιοποιώντας το Machine Learning και την εφαρμογή SAP Analytics Cloud θα διεξαχθεί Business Analysis στα Big Data του SYNKA, αξιοποιώντας δεδομένα που προέρχονται από διαφορετικές «πηγές» (όπως SAP B1, WMS και τα POS των καταστημάτων). Η υλοποίηση αφορά 240 χρήστες. H αλυσίδα super market SYNKA αποτελεί ένα συνεταιρισμό με υψηλή ανταγωνιστικότητα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.

Σήμερα, τα μέλη του συνεταιρισμού έχουν ξεπεράσει τα 5.600 και αυξάνονται συνεχώς, τα καταστήματα του έχουν αυξηθεί στα 51, με πάνω από 1.200 εργαζόμενους και τον ετήσιο τζίρο του συνεταιρισμού να αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Μετά την εξαγορά της Βιδάλης ΑΕ, ο συνεταιρισμός απέκτησε ένα νέο δίκτυο super market και Cash & Carry σε 16 νέα σημεία παρουσίας στην Τήνο, την Πάρο, την Κάλυμνο, τη Χίο, τη Σαντορίνη, τη Σύρο, τη Μήλο και τη Νάξο.