Συσκευές επικύρωσης έξυπνου εισιτηρίου τελευταίας τεχνολογίας θα προμηθεύει στις ΗΠΑ, ως υπεργολάβος της AmericanEagle. com, η ελληνική εταιρεία AMCO.

Οι συσκευές αυτές θα εγκατασταθούν στο Μέμφις κατά την υλοποίηση ευρύτερου έργου έξυπνου εισιτηρίου σε όλα τα οχήματα αστικής συγκοινωνίας (αστικά, τρόλεϊ, μίνιλεωφορεία) του φορέα MATA, του μεγαλύτερου οργανισμού ΜΜΜ στο Τενεσσί. Ο εξοπλισμός αυτός σχεδιάζεται και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από την AMCO και υποστηρίζει τα τελευταία τεχνολογικά πρότυπα σε ανέπαφες τραπεζικές κάρτες, NFC και QR Code.

Σύμφωνα με τη ΜΑΤΑ, το όλο έργο θα δώσει στο φορέα τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες μαζικής μεταφοράς και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στο επιβατικό κοινό. Τη σπουδαιότητα του έργου αυτού για την εταιρεία, καθώς ανοίγονται μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε μια τεράστια αγορά όπως αυτή των ΗΠΑ, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AMCO, Νίκος Μάρκελλος.  Η AMCO έχει υλοποιήσει έργα ευφυών μεταφορών σε περισσότερες από 15 χώρες σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ινδία.