Η Apple ανακοίνωσε και επίσημα την εξαγορά του τμήματος ανάπτυξης modems για smartphones της Intel, καταβάλλοντας το ποσό του ενός δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Intel είχε μπει σε αυτή την αγορά το 2011, όταν είχε εξαγοράσει το τμήμα modems της γερμανικής Infineon, καταβάλλοντας τότε 1,4 δισ. δολάρια. Με αυτήν την εξαγορά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2019, 2.200 εργαζόμενοι αλλάζουν εργοδότη (από την Intel πάνε στην Apple).

Αρκετοί εξ αυτών εργάζονται στη Βαυαρία, όπου η Infineon ανέπτυσσε παλιότερα modems. Ο κατασκευαστής του iPhone αναφέρει ότι με την εξαγορά αποκτά όλες τις σχετικές πατέντες που είχε αναπτύξει το τμήμα της Intel (σχεδόν πάνω από 17.000 πατέντες για ασύρματες τεχνολογίες).
H Ιntel θα συνεχίσει, ωστόσο, με εξαίρεση τα smartphones, να δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη modems για άλλες αγορές, όπως για το ΙοΤ, τα αυτοκίνητα και φυσικά τα PCs – παράλληλα απαλλάσσεται από ένα τμήμα, το οποίο ήταν εδώ και καιρό ζημιογόνο.

Από την πλευρά της η Apple ελπίζει ότι με αυτή την κίνηση θα μπορέσει να ενισχύσει τη διαφοροποίησή της από τον ανταγωνισμό. Εκτός αυτού θα ανεξαρτητοποιηθεί από προμηθευτές με τους οποίους είχε έλθει σε προστριβές στο παρελθόν ένεκα πατεντών, όπως είναι, για παράδειγμα, η Qualcomm.