Η AudioVisual απέκτησε το 50,01% του μετοχικού κεφαλαίου του κυπριακού ομίλου Kristelcom, αντί του ποσού των 5,8 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα

 Ο κυπριακός όμιλος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην Κύπρο με τις θυγατρικές εταιρείες του Globalsat και Teleunicom, διανομείς, μεταξύ άλλων, προϊόντων τεχνολογίας, οικιακών μικροσυσκευών και αυτοματισμού γραφείου. Πιο συγκεκριμένα, δραστηριοποιούνται στη διανομή προϊόντων κινητής τηλεφωνίας και Πληροφορικής, ως και μικροσυσκευών, εικόνας και ήχου.

Οι εν λόγω εταιρείες συνεργάζονται, σε αρκετές περιπτώσεις κατ’ αποκλειστικότητα, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας, των οποίων τα προϊόντα διαθέτουν στην ελληνική και κυπριακή αγορά και τους τελικούς καταναλωτές τους, μέσω δικτύου συνεργατών τους.
Ο ετήσιος τζίρος του Ομίλου Kristelcom για τη χρήση 2018 ανήλθε σε περίπου 120 εκατ. ευρώ ευρώ, και το EBITDA σε περίπου 4 εκατ. ευρώ, ενώ ο Όμιλος έχει μηδενική έκθεση σε τραπεζικό δανεισμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AudioVisual, Απόστολος Βούλγαρης, δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε στο Όμιλό μας την Kristelcom. Η εικοσαετής και πλέον εμπειρία της Kristelcom στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα και την Κύπρο, η εμπορική και τεχνολογική εξειδίκευση των στελεχών του, καθώς και το υψηλό επίπεδο υποστήριξης των συνεργατών του επέφερε μόνο θετικές επιπτώσεις στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, με αποτέλεσμα να την εμπιστεύονται και να συνεργάζονται μαζί της κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, καθώς και γνωστές αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Με την κίνηση αυτή, ο Όμιλός μας επιτυγχάνει να βελτιώσει ουσιωδώς το μέγεθος και τις δραστηριότητές του και μάλιστα σε πλήρως διαφοροποιημένη προϊοντική βάση. Μέσω δε του σχεδίου δράσης της νέας οντότητας σκοπείται η βελτίωση των περιθωρίων αποδοτικότητας του Ομίλου και η μεγέθυνση των λειτουργικών αποτελεσμάτων του, προς όφελος των μετόχων του».