Η Metavallon VC ανακοίνωσε την pre-seed επένδυσή της στην εταιρεία βιοϊατρικής τεχνολογίας, Bioemtech.

Η Bioemtech κατασκευάζει και εμπορεύεται συστήματα in vivo απεικόνισης, για εφαρμογές στην προ-κλινική φαρμακευτική, τη βιοτεχνολογία και την ιατρική έρευνα. Η εταιρεία επιλέχθηκε προς επένδυση μέσω του 3ου Pre-Seed επενδυτικού κύκλου της Metavallon VC, της οποίας ο επερχόμενος κύκλος Pre-Seed επενδύσεων είναι ήδη ανοιχτός και δέχεται επιχειρηματικές προτάσεις startup εταιρειών τεχνολογίας μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου.

H Bioemtech ιδρύθηκε το 2013, από τους Γiώργο Λούντο, Μαρία Γεωργίου και Παναγιώτη Παπαδημητρούλα, που ξεκίνησαν την ερευνητική τους δραστηριότητα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Η βασική ομάδα συμπληρώνεται από τους Ελευθέριο Φυσικόπουλο και Μαριτίνα Ρουχωτά, ενώ σήμερα η Βιοεμτεch στελεχώνεται από 10 νέους επιστήμονες και εδρεύει στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Αυτή τη στιγμή, η Bioemtech εστιάζει στην ανάπτυξη μίας πλήρους σειράς απεικονιστικών εργαλείων, που θα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες στην προκλινική έρευνα, έχοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο την επέκταση των προϊόντων της και στην κλινική ιατρική απεικόνιση. Η παρούσα επένδυση έχει ως στόχο την επέκταση της υπάρχουσας ομάδας, την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού μοντέλου στην Ευρώπη και την ανάπτυξη και παρουσίαση νέων προϊόντων, που θα καλύπτουν επιπλέον τεχνολογίες, όπως η ακτινοσκόπηση και η οπτική απεικόνιση.