Έχοντας ολοκληρώσει την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών (και δη του bandwidth των κεντρικών γραφείων), η Διεύθυνση Πληροφορικής της Χατζηγεωργίου ΑΕ (Porcelana) υλοποίησε πρόσφατα σημαντικά projects - για το μάρκετινγκ και το εμπορικό τμήμα - τα οποία στόχευαν στη βελτίωση της εμπειρίας των τελικών πελατών.

Όπως ήταν η αυτόματη ενημέρωση του site της εταιρείας με στοιχεία από το ERP και ο εξοπλισμός των συμβούλων πώλησης των καταστημάτων με tablets, διευκολύνοντας και κάνοντας πιο αποτελεσματική τη διαδικασία της πώλησης. Ένα ακόμα project που ξεκίνησε πρόσφατα αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση IP Κέντρων της NEC από τον ΟΤΕ, για τις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι και τα δύο μεγάλα καταστήματα στη Γεωργική  Σχολή και τη Βουλιαγμένη.

«Στο Καλοχώρι είχε ήδη προβλεφθεί η προμήθεια flexible telephony  μέσω της οπτικής ίνας του κεντρικού και πρόσφατα η εταιρεία προμηθεύτηκε ανάλογες IP γραμμές για τα δύο άλλα σημεία» δηλώνει στο NetFAX ο Ευθύμης Λιάμπας, ΙΤ Manager της Xατζηγεωργίου ΑΕ. Η υλοποίηση, που θα συνοδεύεται με τη δημιουργία νέου VPN για να μην επιβαρύνεται το υπάρχον που εξυπηρετεί το ERP, θα γίνει από την Cosmote.

«Το παραπάνω Project θα εξασφαλίσει ότι το 85% των χρηστών το οποίο βρίσκεται στα τρία σημεία παρουσίας μας θα έχουν δωρεάν κλήσεις μεταξύ τους, με άμεση επίδραση στη μείωση του κόστους και αύξηση της ποιότητας της επικοινωνίας μεταξύ τους» σημειώνει ο Ε. Λιάμπας. Επίσης τα τμήματα υποστήριξης των δικτύων χονδρικής, λιανικής και Franchise θα εκμεταλλευτούν τις ευκολίες που προσφέρει η IP τηλεφωνία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας.

Στην ατζέντα της Διεύθυνσης Πληροφορικής έχει προστεθεί η υλοποίηση λύσης MPS (Managed Printing Services), και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει ήδη η καταγραφή των απαιτήσεων και η αναζήτηση λύσεων. Απώτερος στόχος η μείωση του κόστους των αναλωσίμων, η βελτίωση της ποιότητας των εκτυπώσεων (ειδικά στα καταστήματα, όπου τυπώνονται φωτορεαλιστικά σχέδια στο πλαίσιο των προσφορών που γίνονται στους πελάτες) και η μείωση του χρόνου ενασχόλησης της Διεύθυνσης Πληροφορικής με την προμήθεια αναλωσίμων και τη συντήρηση των εκτυπωτών.