Η Check Point Software Technologies, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τεχνολογιών ασφάλειας και προστασίας δικτύων, πρόσβασης στο Internet και ακραίων σημείων, ιδρύει τοπικό γραφείο στην Ελλάδα. Από δω και στο εξής, οι δραστηριότητες της Check point θα διοικούνται από αυτό το γραφείο.

Ο Γιάννης Γκίκας διορίστηκε διευθυντής πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο και θα είναι επικεφαλής του νέου γραφείου καθώς και της ανάπτυξης δραστηριοτήτων της Check Point και για τις δύο χώρες. Ο Γ. Γκίκας άρχισε να απασχολείται στην εταιρεία τον Απρίλιο του 2008. Προηγούμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Dell, στην οποία κατείχε τη θέση του διευθυντή ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ελλάδα, ενώ είχε στο παρελθόν εργαστεί στην Accenture και στην Infosys Technologies, στις Η.Π.Α. και στην Ελλάδα.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις επιχειρηματικές μας προοπτικές στην Ελλάδα και την Κύπρο και πιστεύουμε ότι, με επικεφαλής τον Γιάννη Γκίκα, η Check Point θα κατακτήσει ισχυρότερη θέση στον τομέα της ασφάλειας πληροφορικής”, δήλωσε ο Shmuel Agi, διευθυντής περιοχής της Check Point για τη Μέση Ανατολή. Οι στόχοι της Check Point στην περιοχή είναι να ενισχύσει την θέση της στον εταιρικό τομέα των αγορών τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, καθώς και η περαιτέρω διείσδυσή της στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.