Η Check Point υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της Perimeter 81, εταιρείας Security Service Edge (SSE). Με την εξαγορά αυτή, η Check Point θα βοηθήσει τους οργανισμούς να επιταχύνουν την υιοθέτηση της ασφαλούς πρόσβασης σε απομακρυσμένους χρή-στες, τοποθεσίες, cloud, datacentres και το διαδίκτυο, ενώ παράλληλα θα στοχεύει στην παροχή της πιο ασφαλούς και ταχύ-τερης λύσης SSE στην αγορά. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Check Point θα εξαγοράσει την Perimeter 81 έναντι περίπου 490 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ποια είναι η Perimeter 81
Η Perimeter 81, που ξεκίνησε το 2018 με μια ομάδα άνω των 200 εργαζομένων, εξυπηρετεί περισσότερους από 3.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία, η οποία αναγνωρίζεται ως ηγέτης στο Zero Trust Wave της Forrester, προσφέρει μια καινοτόμο προσέγγιση στο SSE, η οποία συνδυάζει την προστασία στο cloud και στην συσκευή.

Η Perimeter 81 προσφέρει μια μοναδική σουίτα δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Zero Trust Access, της σύνδεσης πλήρους πλέγματος μεταξύ χρηστών, υποκαταστημάτων και εφαρμογών. Αυτό επιτρέπει στους απομακρυσμένους χρήστες να επωφελούνται από γρήγορη, ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο όπου κι αν βρίσκονται, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τις παραβιάσεις της ιδιωτικότητας στο cloud.

Η Perimeter 81 επιτρέπει επίσης μια απλή και γρήγορη ανάπτυξη μιας ώρας  – έναντι εβδομάδων με τις παραδοσιακές λύσεις – δίνοντας έμφαση στην ευκολία χρήσης και την εξορθολογισμένη διαχείριση. Η Check Point σκοπεύει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της Perimeter 81 και να τις ενσωματώσει στην αρχιτεκτονική του Check Point Infinity, ώστε να προσφέρει μια ενοποιημένη λύση ασφάλειας σε όλο το δίκτυο, το cloud και τους απομακρυσμένους χρήστες.

«Με την έλευση της υβριδικής εργασίας και την άνοδο του μετασχηματισμού του cloud, η ζήτηση για υπηρεσίες ασφαλείας που επεκτείνονται πέρα από την περίμετρο του δικτύου αυξάνεται», λέει ο Gil Shwed, CEO της Check Point Software Technologies. «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Perimeter 81 και ενσωματώνοντας αυτές στην πλατφόρμα Check Point Infinity συνεχίζουμε το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από την παροχή της καλύτερης ασφάλειας μέσω ολοκληρωμένων, συνεργατικών και ενοποιημένων λύσεων».