Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση της Check Point Ελλάδος με τους συνεργάτες της. Στο επίκεντρο τέθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να θωρακίσουν τις επιχειρήσεις από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

Βασικοί θεματικοί άξονες που αναπτύχθηκαν ήταν η πλήρης μεταφορά στο cloud, η φορητότητα των συστημάτων και η πρόληψη των κυβερνοεπιθέσεων,. Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά σε λύσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικότητας στις επιχειρήσεις που θα εφαρμοστούν.

Το γενικό πλαίσιο τέθηκε από τον Γιάννη Γκίκα, Regional Manager Greece, Cyprus, Romania & Bulgaria της Check Point, στην εναρκτήρια ομιλία του, ο οποίος τόνισε ότι η μεταφορά στο cloud των υποδομών, σε συνδυασμό με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, είναι κλειδί όχι μόνο για την προστασία, αλλά και για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων IT, που χρησιμοποιούνται σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών. Χαρακτηριστικά ο κύριος Γκίκας αναφέρθηκε στην επιτυχία τέτοιων συστημάτων στον τομέα της υγείας και ειδικά σε τομείς καίριας σημασίας, όπως η πρόβλεψη και η πρόληψη ασθενειών και, φυσικά, η θεραπεία. Ακόμη και οι περισσότερο συντηρητικοί στις κινήσεις τους οργανισμοί αναμένεται να υιοθετήσουν λύσεις που συνδυάζουν cloud based υποδομές και AI, όπως οι τράπεζες. Αυτό είναι το trend και στο IT security και η προτροπή του κυρίου Γκίκα προς τους συνεργάτες της Check Point ήταν να το ακολουθήσουν.

Στο event της Check Point παρευρέθηκαν περισσότεροι από 70 επαγγελματίες από τον κλάδο του IT. Ο Mishael Cohen, Partner Alliance Manager, Eastern Europe αναφέρθηκε στα νέα εργαλεία που προσφέρει η Check Point στους συνεργάτες της, εργαλεία που τους επιτρέπουν να ανταπεξέρχονται ακόμη και στις πιο εξελιγμένες απειλές, εκμεταλλευόμενοι συγχρόνως κάθε ευκαιρία ανάπτυξης που τους παρουσιάζεται. Η Κωνσταντίνα Κούκου, Security Engineer, Greece & Cyprus εστίασε στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι προηγμένες λύσεις εντοπισμού και αντίδρασης στο τελικό σημείο (Endpoint Detection & Response) της Check Point – λύσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους οργανισμούς να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους κακόβουλους δράστες.

Ο Julien Moreau, Team Leader Cloud Security Architects και ο Φάνης Τσόμης, Security Engineer, Greece & Cyprus παρουσίασαν τις ολοκληρωμένες λύσεις προστασίας στο cloud που διαθέτει η εταιρεία. Η Ruta Hohendorf, Sales Enablement Specialist/ Strategic Sales/ CER στην Check Point αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική προστασίας από επιθέσεις πέμπτης γενιάς, την Infinity, αναδεικνύοντας τα σημεία εκείνα που την καθιστούν απαραίτητη για την προστασία των επιχειρήσεων από τις σύγχρονες απειλές. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του Ευάγγελου Καψαλάκη, Territory Channel Manager της Microsoft, ο οποίος παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα λύσεων που προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης – λύσεις που προέρχονται από τη συνεργασία Check Point & Microsoft, η οποία εκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.