Η Cisco παρουσίασε μία σημαντική εξέλιξη για την αγορά διαδικτύωσης, το Cisco CRS-3 Carrier Routing System (CRS), ειδικά σχεδιασμένο για να αποτελέσει τη βάση του Internet Επόμενης Γενιάς και να υπηρετήσει τη ραγδαία ανάπτυξη της μετάδοσης βίντεο, της υιοθέτησης φορητών συσκευών και των νέων online υπηρεσιών αυτήν τη δεκαετία, αλλά και μετά από αυτήν.

Με μεγαλύτερη από 12πλάσια ικανότητα διακίνησης δεδομένων, σε σύγκριση με το πλησιέστερο ανταγωνιστικό σύστημα, το Cisco CRS-3 είναι σχεδιασμένο να αλλάξει ριζικά την ευρυζωνική επικοινωνία και την ψυχαγωγία, επιταχύνοντας την παροχή συναρπαστικών νέων εμπειριών για τους καταναλωτές, ευκαιρίες για νέα έσοδα για τους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους και νέους τρόπους συνεργασίας στο χώρο εργασίας.

Το Cisco CRS-3 τριπλασιάζει την ικανότητα του προκατόχου του, του Cisco CRS-1 Carrier Routing System, με μέχρι 322 Terabits ανά δευτερόλεπτο – γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα έντυπα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου να κατεβούν σε κάτι παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο. Αντίστοιχα, κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί στην Κίνα θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μία βιντεοκλήση ταυτόχρονα, ενώ κάθε κινηματογραφική ταινία που έγινε ως τώρα θα μπορούσε να προβάλλεται σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά. H τιμή του θα ξεκινάει από 90.000 δολάρια.