Η Cisco Systems προχώρησε στην εξαγορά της Acacia Communications, μιας αμερικανικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην κατασκευή συστατικών για οπτικά δίκτυα, καταβάλλοντας 2,84 δισ. δολάρια - σημειώνεται ότι η Acacia αποτελούσε ήδη ένα σημαντικό προμηθευτή της Cisco.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2020, εφόσον πάρει τι ς απαιτούμενες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές. Όπως προβλέπεται στη συμφωνία, οι εργαζόμενοι της Acacia θα ενσωματωθούν στο τμήμα οπτικών συστημάτων της Cisco, ένα τμήμα που θα διευθύνεται από τον David Goeckeler, Executive Vice President & General Manager, Cisco Networking & Security Business.

«Η εξαγορά της Acacia θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε και να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των switching-, routing- και οptical networking λύσεων μας, ώστε να ικανοποιήσουμε και τις πιο απαιτητικές ανάγκες των πελατών μας» ανέφερε ο D. Goeckeler. Η Acacia, με έδρα στο Maynard της Μασαχουσέτης, ιδρύθηκε το 2009 και μπήκε στο χρηματιστήριο το 2016, ενώ πέρσι η Cisco είχε συνεισφέρει με 14% στο τζίρο των 339,9 εκατ. δολαρίων της εταιρείας.

Αυτή η εξαγορά αποτελεί την τελευταία σε μια σειρά άλλων εξαγορών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα οπτικά δίκτυα, μεταξύ των οποίων οι Lightwire, Coreoptics και Luxtera. Ταυτόχρονα, αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά της Cisco από το 2017.