Πριν από το τέλος του 2009, η Cosmote διεκδικεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τη δική της αποκλειστικότητα, με την εισαγωγή στην ελληνική αγορά κινητού τηλεφώνου με το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Το Android εδώ και μερικούς μήνες διατίθεται αποκλειστικά από το δίκτυο της T-Mobile, θυγατρικής της Deutsche Telekom, με μία μόνο συσκευή της HTC, το G1. Ωστόσο, στο πλαίσιο του World Mobile Congress, τόσο η HTC, όσο και άλλοι κατασκευαστές ανακοίνωσαν νέες συσκευές που θα υποστηρίζουν το λειτουργικό Android. Επομένως, το πιθανότερο είναι ότι η ανακοίνωση της Cosmote θα αφορά μία ή περισσότερες από τις νέες συσκευές.

Εξελίξεις αναμένονται και από την πλευρά της Apple, η οποία αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού να διαθέσει εμπορικά τη νέα έκδοση λογισμικού του iPhone 3G, την οποία ονομάζει iPhone 3.0. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, το νέο λογισμικό έχει αναπτύξει μία έντονη φημολογία σχετικά με τη μελλοντική αναβάθμιση (και) του hardware του iPhone καθώς και το λανσάρισμα νέων συσκευών από πλευράς Apple, όπως tablet pc, που θα ενσωματώνουν το παραπάνω λογισμικό.