Η Convert Group μετά από 8 μήνες προετοιμασίας λανσάρει χθες το eRetail Audit στον κλάδο των online φαρμακείων στην Ισπανία σε συνεργασία με την IQVIA Ισπανίας, τη μεγαλύτερη εταιρεία ερευνών και ανάλυσης δεδομένων στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο παγκοσμίως.

Ο κλάδος των online φαρμακείων στην Ισπανία έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον αντίστοιχο στην Ελλάδα, αφού παρατηρείται αντίστoιχος κατακερματισμός φυσικών και online φαρμακείων καθώς και η απουσία οργανωμένων αλυσίδων.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία του eRetail Audit, o κλάδος των οnline φαρμακείων στην ισπανική αγορά κατέγραψε πωλήσεις 130 εκ. ευρώ για το 2018 (είναι δηλαδή κατά 10 εκ. ευρώ μικρότερος από τον αντίστοιχο της Ελλάδας), όμως ο ρυθμός ανάπτυξης που κατέγραψε το 2018 ήταν 65%, δηλαδή τριπλάσιος σε σχέση με τα online φαρμακεία της Ελλάδας.

Στο δείγμα του eRetail Audit έχουν ήδη εισαχθεί 42 ισπανικά online φαρμακεία αξιοποιώντας τα πολύτιμα στοιχεία της πλατφόρμας για την online στρατηγική τους. Για την καλύτερη ανάλυση και κατανόηση της ισπανικής αγοράς η Convert Group έχει μάλιστα δημιουργήσει στα γραφεία της στην Αθήνα εξειδικευμένη ομάδα από ισπανόφωνους αναλυτές.