Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου της Hewlett Packard Enterprise, “Discover More Athens 2019”, συμμετείχε ως χορηγός η Cosmos Business Systems (HPE Gold Partner).

Εισηγητές από όλο τον κόσμο, μίλησαν για το επίπεδο ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων, των κρατικών υποδομών, καθώς και για το ψηφιακό κράτος, τις ψηφιακές επιχειρήσεις, αλλά και τους τρόπους που η ψηφιοποίηση των πληροφοριών θα βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων στον φυσικό κόσμο, ενώ Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, αποτύπωσε τη στρατηγική της Κυβέρνησης για την νέα περίοδο ανάπτυξης.

Εν συνεχεία στα θεματικά πάνελ που ακολούθησαν, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmos Business Systems, Δημήτρης Δάφνης, μίλησε για τις εξελίξεις στο digital business, αναλύοντας παράλληλα τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε όσους οργανισμούς επιχειρήσουν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Στο πάνελ παρακάθησαν μαζί με τον Δ. Δάφνη,  οι Γιάννης Αγγελόπουλος (General Manager της Infinitum), Εμμανουήλ Νέτος (General Manager της Pylones Hellas), Ανδρέας Τσαγκάρης (VP & Chief Technology Officer της Performance Technologies) και Νίκος Μελισσουργός (εκ μέρους της HPE), με συντονίστρια τη δημοσιογράφο του Antenna, Μαρία Σαράφογλου.

Στην εισήγησή του ο Δ. Δάφνης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη των θέσεων εργασίας στον κλάδο της Πληροφορικής, τη διασύνδεση της Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης με τις ανάγκες της βιομηχανίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η επέκταση της ρομποτικής δεν θα επηρεάσει το μέγεθος της αγοράς εργασίας  και αντί για μείωση των θέσεων  θα υπάρξει  διαφοροποίηση και ίσως αύξηση. Παράλληλα, επισήμανε τον ρόλο των εταιρειών Πληροφορικής προς αυτή την κατεύθυνση και πώς θα αντιστραφεί το κλίμα της Ελλάδας από Brain Drain σε Brain Gain, αν υπάρξει σταθερό πλάνο από πλευράς κράτους και roadmap επενδύσεων.