Στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Telekom στη Βόννη, ο Christopher Schlaffer, Διευθυντής προϊόντων και καινοτομίας της Deutsche Telekom και ο Ζαχαρίας Πιπερίδης, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Cosmote ανακοίνωσαν από κοινού ότι η Cosmote ξεκινά από σήμερα τη διάθεση του iPhone 3G στην ελληνική αγορά.

Το iPhone 3G θα προσφέρεται με μηνιαίο πάγιο που ξεκινά από τα 20 ευρώ. Στην τιμή αυτή ο πελάτης αγοράζει τη συσκευή στα 389 ευρώ για τα 8 GB ή στα 473 ευρώ για τα 16 GB και σε επίπεδο υπηρεσιών έχει 50 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας, 50 SMS και 250 MB σε δεδομένα. Τα νούμερα αυτά αφορούν 18μηνο συμβόλαιο και αυξάνονται κατά 10% περίπου σε περίπτωση ετήσιου συμβολαίου.

Για συμβόλαια που θα γίνουν μέχρι και 30 Ιουνίου, η Cosmote προσφέρει διπλάσιο όγκο δεδομένων από το βασικό του συμβολαίου για διάρκεια ενός έτους. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι σε κάποια συμβόλαια, όπως το Cosmote i-110 και Cosmote i-135, το iPhone παρέχεται δωρεάν. Ο Christopher Schlaffer παρουσίασε επίσης μια νέα υπηρεσία της Deutsche Telekom, η οποία θα είναι διαθέσιμη από το 2ο τρίμηνο του 2009 και θα προσφέρει ενοποίηση κινητού τηλεφώνου, Internet και καλωδιακής τηλεόρασης.

Η πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η Deutsche Telekom είναι ανοιχτή σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και προσφέρει συγχρονισμό multimedia δεδομένων και email. Έτσι, η προσθήκη μιας νέας φωτογραφίας στο κινητό τηλέφωνο διαμοιράζεται αυτόματα τόσο στο προσωπικό portal του χρήστη όσο και στο περιβάλλον της υπηρεσίας IPTV. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει όλους τους τύπους αρχείων και DRM Free μουσική.